-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Tapinas savo antrojoje knygoje „Maro diena“ griauna stereotipus ir miestus

Prieš dvejus metus parašęs fenomenalios sėkmės ir aštuonių tiražų sulaukusią fantastinio stimpanko žanro knygą „Vilko valanda“, TV laidų vedėjas Andrius Tapinas pristato ir jos tęsinį intriguojančiu pavadinimu „Maro diena“. Šią knygą skaitytojams pristato leidykla „Alma littera“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Alma littera“ nuotr.

Antrojoje Akmens ir Garo Miesto ciklų knygoje skaitytojas panardinamas į paslapčių ir nuotykių virtinę kitokio XX amžiaus pradžios Vilniuje, Kaune, Konstantinopolyje ir Londone. 

„Sugriauti miestai, matematiniai kodai ir anapusinio pasaulio būtybės, - intriguoja A.Tapinas, - tikiuosi, kad skaitytojui šis vaizduotės žaidimas patiks“. 

Sugriauti miestai, matematiniai kodai ir anapusinio pasaulio būtybės

Knygoje veikia istorinės asmenybės, kurios pateikiamos kitoje šviesoje. Taip literatūros klasikė Žemaitė tampa žvalgų vade, o kompozitorius M. K. Čiurlionis – paslaptingame bokšte užsidariusiu muziką valdančiu magu. 

Pirmieji „Maro dieną“ skaitę kritikai teigia, kad knyga lenkia savo pirmtakę „Vilko valandą“. Publicistas Aidas Puklevičius mano, kad autoriui pavyko išvengti paprastai tęsinius ištinkančių problemų. 

„Akivaizdu, kad antrasis romanas gimė ne todėl, kad Andriui norėjosi išnaudoti pirmojo komercinę sėkmę. Tiesiog į vieną knygą sutalpinti visą jo vaizduotėje gimusį pasaulį neįmanoma. Tokiam nuo įprastos istorijos linijos į paralelinius bėgius nušokusiam pasauliui ankšta bus ir keliose knygose. Veiksmas čia įsuka nuo pirmųjų puslapių”, - teigia A. Puklevičius.

Pirmasis „Maro dienos” pristatymas jau šiandien, penktadienį, 18 valandą vyks Kauno įgulos „Karininkų Ramovėje“. Vilniuje knyga bus pristatyta Knygų mugės metu, o po jos numatomas A.Tapino turas ir po kitus Lietuvos miestus. 

A.Tapino knygą „Maro diena“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius