Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltų lankų“ renginiai Vilniaus knygų mugėje

Leidyklos įnirtingai ruošiasi artėjančiai Vilniaus knygų mugei ir pateikia informaciją, kokius renginius suplanavo šiam renginiui. Šįkart informacija apie tai, ką mugėje pristatys leidykla „Baltos lankos“.
Knygos
Knygos / Leidyklos „Baltos lankos“ nuotr.

Naujausios lietuvių autorių knygos

Kristina Sabaliauskaitė – viena reikšmingiausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų, bestseleriais ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje tapusių istorinių romanų ciklo „Silva rerum“ autorė, pristatys apsakymų anglų kalba rinkinį „Vilnius. Wilno. Vilna. Three Short Stories“. Knygą sudaro lietuviškai išleistame rinkinyje „Danielius Dalba ir kitos istorijos“ skelbti apsakymai „Juodieji Franko perlai“, „Vilnerio sugrįžimas“ ir „Vilniaus vėtrungės“, kuriuose atspindimi trys Vilniaus miesto gyvavimo klodai – lenkiškasis, žydiškasis ir sovietinis-nomenklatūrinis, atveriama vis kitokia Vilniaus panorama, ironiškai apmąstoma mūsų istorinė patirtis. 

Pokalbis su rašytoja apie jos naujausią knygą „Vilnius. Wilno. Vilna. Three Short Stories“ ir daugiabalses Vilniaus istorijas vyks vasario 27 d., šeštadienį, 14 val. 5.1 salėje. Pokalbyje dalyvaus knygos vertėjas Romas Kinka, diskusiją moderuos leidėjas Saulius Žukas. Po renginio autorė bendraus su skaitytojais ir dalins autografus.

Taupiame ir literatūriškai išbaigtame aprašyme susipina aplinkos detalės, vietinių žmonių dialogai bei kultūriniai fragmentai.

Vasario 27 d., šeštadienį, 18 val. Rašytojų kampe bus pristatytas unikalus žurnalistės Jurgos Vilpišauskaitės esė rinkinys „Du miestai ir sala. Trumpos istorijos iš Madrido, Niujorko ir Balio“. Knygos autorė studijavo Madride, vėliau kėlėsi į Niujorką ir Balį. Ten gyvendama, trumpus kasdienius pastebėjimus laiškais siuntė draugams, o laiškai virto antrąja autorės knyga. Taupiame ir literatūriškai išbaigtame aprašyme susipina aplinkos detalės, vietinių žmonių dialogai bei kultūriniai fragmentai. 

Knygos pristatyme dalyvaus kūrybinės agentūros „New!“ vadovas Tomas Ramanauskas, režisierius Ignas Jonynas.

Vasario 28 d. rytą, 10 val., 5.1 salėje visus, besidominčius istorija, į susitikimą kvies ir savo naująją knygą „Galia ir tradicija. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminių istorijos“ pristatys istorikas medievistas, Vilniaus universiteto profesorius Rimvydas Petrauskas. Knygoje  pasakojama, kaip atsiranda ir išnyksta, kaip prisimenamos ir užmirštamos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės diduomenės giminės. Kiekvienas skyrius – tai ir atskiros giminės istorija, ir su ja susijusio Lietuvos istorijos aspekto aptarimas.

Renginyje dalyvaus filosofas Vytautas Ališauskas, filosofas, politologas Alvydas Jokubaitis, renginį moderuos istorikas Artūras Vasiliauskas. Po renginio knygos autorių galėsite sutikti „Baltų lankų“ leidyklos stende, kur jis bendraus su skaitytojais bei dalins autografus.

Saulius Jovaišas – lektorius, verslo valdymo konsultantas, ugdančiojo vadovavimo ir karjeros patarėjas, projekto „Boso valanda“ sumanytojas, pristatys savo ir bendraautorių knygą „Boso valanda“. Knyga, kuri vos pasirodžiusi pateko į pastarųjų mėnesių perkamiausių knygų sąrašus, autorius siekia paskatinti būsimus ir esamus vadovus susimąstyti apie savo efektyvumą dabartinėje rinkoje – kaip turi elgtis ir ką turi daryti vadovas, kad jo vadovaujamos organizacijos darbuotojai kurtų maksimalią pridėtinę vertę. 

Knygos „Boso valanda“ pristatymas įvyks vasario 26 d., penktadienį, 18 val. 5.5 salėje. Renginio svečiai – knygos bendraautoriai Tomas Misiukonis, Eglė Daunienė, Valerija Buzėnienė. Pasibaigus renginiui bus dalinami autografai, autorius bendraus su skaitytojais „Baltų lankų“ leidyklos stende.

Apie tai, kas šiandien svarbu Lietuvoje ir pasaulyje

Dar vienas intriguojantis mugės renginys – Pete’o Earley knygos „Draugas Ž“ pristatymas – įvyks vasario 27 d., šeštadienį, 18 val. 5.3 salėje. Jame dalyvaus Kovo 11-osios akto signatarė, Seimo narė, buvusi LR krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, politikos apžvalgininkas Audrius Bačiulis, buvęs Valstybės saugumo departamento direktoriaus pavaduotojas Sigitas Butkus, pristatymą moderuos knygos vertėjas Vilmantas Bieliauskas.

„Draugas Ž“ – tai istorija žmogaus, kuris vadovavo Rusijos šnipinėjimo programai Jungtinėse Valstijose po Šaltojo karo. Šis aukščiausio rango Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas, žinomas Draugo Ž. slapyvardžiu, Jungtinėse Valstijose buvo kone svarbiausias šnipas. 2000 m. Sergejus Tretjakovas – toks tikrasis Draugo Ž. vardas ir pavardė – perbėgo į JAV pusę. Ir tada paaiškėjo, kad mažiausiai trejus metus iki perbėgdamas S. Tretjakovas dirbo JAV žvalgybai ir šnipinėjo Rusiją. Nuo to laiko jis nedavė jokių interviu. FTB ir CŽV nesutiko atsakyti į jokius klausimus. Iki šios knygos pasirodymo.

Popiežiaus Pranciškaus pirmosios knygos „Dievo vardas – Gailestingumas“ pristatymas įvyks vasario 26 d. 15 val. 5.2 salėje. Jame dalyvaus meno ir bažnyčios istorikė, Lietuvos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė prie Šventojo Sosto Irena Vaišvilaitė, Arkivyskupas Gintaras Grušas, renginį moderuos žurnalistas, religijotyrininkas, Bernardinai.lt vyriausias redaktorius Andrius Navickas. Tai pirmoji popiežiaus Pranciškaus knyga, kurioje Šventasis Tėvas paprastais ir tiesiais žodžiais kreipiasi į visus planetos gyventojus, šitaip pradėdamas nuoširdų ir asmenišką dialogą. Pagrindinė popiežiui rūpimiausia tema – gailestingumas. Ji visada buvo jo liudijimo, o dabar ir pontifikato, atspirties taškas. 

Paskaitos apie vaikų skaitymą

Pedagogus bei būsimų mokyklinukų tėvelius leidykla kviečia į dvi paskaitas, kurias skaitys mokomųjų priemonių autorius, doc. dr. Saulius Žukas.

Vasario 25 d., ketvirtadienį, 12 val. 5.3 salėje vyks paskaita „Padėkime vaikui išmokti skaityti“. Mokymasis skaityti yra vienas svarbiausių procesų priešmokykliniame etape, kuriame dalyvauja ne tik  pedagogai, bet ir tėvai. Renginyje diskutuosime apie šiuolaikines mokymosi skaityti tendencijas, skirtingus kalbinio raštingumo aspektus, vaiko saviraiškos svarbą. 

Vasario 26 d., penktadienį, 12 val. 5.3. salėje vyks paskaita „Kaip sudominti vaikus pasaka? Pasakų panaudojimo aspektai priešmokykliniame ir pradiniame ugdyme“. Pasakos lydi vaiką nuo pat mažumės, mokydamos tam tikrų elgesio taisyklių ir tapdamos modeliu bet kokiam vaiko kuriamam pasakojimui. Renginyje išgirsite pasakų „Raudonkepuraitė“, „Trys paršeliai“, „Dangus griūva“ ir kt. interpretacijas, sužinosite, kodėl svarbu jas aktualizuoti priartinant prie šiuolaikinio vaiko patirties.

Šeimas kvies prasmingai leisti laiką kartu

Mugės metu neliks nuskriausti ir mažieji mugės lankytojai. Skatindama vaikus prasmingai praleisti laiką – ir būtent kartu su tėvais – leidykla kviečia dalyvauti šeimų olimpiadoje „Katino dienos“. Olimpiada įvyks vasario 27 d., šeštadienį, 13 val. Vaikų scenoje. Renginio metu  šeimos kartu spręs įvairias užduotis, sudarytas pagal priešmokyklinio ugdymo knygą „Katino dienos“. Renginio dalyviai bus apdovanoti prizais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius