Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų politikas: „George'o Orwello „Gyvulių ūkis“ pakeitė mano islamistines pažiūras“

Britų politikas, liberalų demokratų kandidatas Maajidas Nawazas, duodamas interviu JAV radijo stočiai, sakė, kad George'o Orwello romanas „Gyvulių ūkis“ privertė atsisakyti radikaliųjų islamistų pažiūrų, rašo telegraph.co.uk.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

Šis politikas, anksčiau palaikęs radikaliųjų islamistų pažiūras, dabar laikosi kitokio požiūrio ir netgi papuolė į jų nemalonę, kuomet prieš dvejus metus pareiškė, kad Mahometą vaizduojančios karikatūros nėra įžeidžiančios. Tada iš islamistų jis net sulaukė grasinimų mirtimi.

Pats politikas sako, kad jo požiūrį pakeitė 1945-ųjų G.Orwello romanas „Gyvulių ūkis“. Perskaitęs jį vyras suprato, kad „neįmanoma sukurti utopijos“. 

Aš galvojau – Dieve, nepasitikėčiau šiais vaikinais, jei jie ateitų į valdžią. Jeigu šis kalifatas, teorinis kalifatas, būtų įkurtas, tai būtų tikras košmaras

Anglijoje gimęs vyras paauglystėje susižavėjo radikaliųjų islamistų idėjomis ir būdamas 16 prisijungė prie džihadistų organizacijos „Hizb ut-Tahrir“. Jis keliavo į Pakistaną ir Daniją, skleisdamas organizacijos idėjas ir kurdamas grupuotės kuopeles. Nuvykęs į Egiptą jis buvo suimtas, nes toje šalyje ši organizacija yra uždrausta. 

M.Nawazas sako, kad kalėjimas išėjo jam į naudą. Bendravimas su radikaliaisiais islamistais atgrasė jį nuo buvimo toliau šioje organizacijoje, o „Gyvulių ūkio“ perskaitymas galutinai pastūmėjo jį tolyn nuo radikaliojo ekstremizmo. „Aš galvojau – Dieve, nepasitikėčiau šiais vaikinais, jei jie ateitų į valdžią. Jeigu šis kalifatas, teorinis kalifatas, būtų įkurtas, tai būtų tikras košmaras.“ Anot jo, šių islamistų atėjimas į valdžią būtų kažkas panašaus į G.Orwello aprašytąjį „Gyvulių ūkį“.

Grįžęs į Angliją M.Nawazas išstojo iš ekstremistinės organizacijos ir įkūrė kitą – kovojančią prieš ekstremistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius