Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte studentas suimtas už tai, kad turėjo George'o Orwello knygą „1984“

George'o Orwello knygos „1984“ siužetas ir realybė susiliejo į viena Egipte, kur studentas buvo suimtas už tai, kad turėjo garsųjį šio autoriaus romaną apie totalitarinę sistemą, skelbia guardian.co.uk.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Nuotr. iš „Wikipedia“

Skelbiama, kad studentas Mohametas T buvo suimtas su šia knyga Kairo universitete. Čia prieš vyriausybės veiksmus nukreipti protestai vyksta apie metus, jų metu keli studentai žuvo, dešimtys buvo pašalinti iš mokymosi įstaigos, o šimtai pakliuvo į kalėjimą. 

Vyriausybės kritikai neretai tai, kas vyksta šalyje, lygina su G.Orwello knygos siužetu. Egipto valdžia neretai savo jėgos naudojimą argumentuoja siekiu išsaugoti demokratiją ir tuo, kad tik tokiu būdu galima užtikrinti laisvę ateityje – šie argumentai buvo išsakomi ir G.Orwello knygoje prieš 65 metus. 

Panašu, kad tai panašu į realybę, nes sekmadienį studentas buvo sulaikytas su šia knyga. Tiesa, pareigūnai tvirtina, kad tikroji sulaikymo priežastis buvo ne G.Orwello knygos turėjimas, o tai, jog studentas be leidimo filmavo pareigūnus. 

Vietos policijos vadovas Mahmoudas Faroukas naujienų portalui „Mada Masr“ sakė: „Visų pirma, niekas iš mūsų nieko nežino apie šią knygą“. 

Tačiau studentai liūdnai juokauja, kad buvo tik laiko klausimas, kuomet už šios knygos turėjimą būsi suimtas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius