Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fabio Stassi romanas „Paskutinis Čarlio Čaplino šokis“: jaunojo komiko gyvenimo užkulisiai

Leidykla „Vaga“ pristato Fabio Stassi biografinį romaną apie vieną ryškiausių XX amžiaus asmenybių – Čarlį Čapliną. Knygos autorius pasirinko pasakoti patį sudėtingiausią, tačiau sykiu patį įdomiausią Čaplino gyvenimo tarpsnį dar iki svaiginančios karjeros kine. Šis kūrinys – tai Stassi interpretacija apie komiko Čarlio Čaplino asmenybės tapsmą.
Charlie Chaplin.
Charlie Chaplin. / wordpress.com nuotr.

Nors Fabio Stassi savaip transformuoja pasakojimą, romane jis akylai seka biografiniais faktais. Autorius, kalbėdamas Čaplino balsu (pirmuoju asmeniu), puikiai išlaiko autentišką Čaplino charakterį – jo humoro jausmą, ironiją, mokėjimą juoktis iš savęs ir iš pasaulio. „Paskutinis Čarlio Čaplino šokis“ prasideda teatrališka scena it iš paties komiko filmo: vieną Kalėdų vakarą pas aštuoniasdešimtmetį Čapliną ateina Senė Mirtis. Garsus aktorius dar nepasirengęs eiti su Mirtimi, mat neseniai susilaukė sūnaus ir norėtų juo pasidžiaugti dar keletą metų. Įsidrąsinęs Čaplinas pasiūlo sandorį: jei prajuokins Mirtį, šioji dovanos dar vienerius gyvenimo metus. Po šešerių metų, vėl laukdamas Kalėdų, jis sėdasi rašyti penkiolikmečiui sūnui Kristoferiui laišką, kuriame aktorius detaliai pasakoja savo gyvenimo istoriją nuo gimimo iki triumfo scenoje. 

Romane atskleidžiami sudėtingiausi aktoriaus gyvenimo įvykiai: Čaplino šeimos drama, gyvenimas žeminančiame skurde, nesėkmės siekiant įsitvirtinti, atsitiktiniai darbai... Čaplino motina, talentinga cirko artistė, suserga psichine liga, tėvas  alkoholikas, o pats Čaplinas  gyvena it valkata. Net aktoriaus atėjimas į šį pasaulį yra komiškas bei groteskiškas – Londono miškuose cirko palapinėje...  

Tačiau Fabio Stassi vaikystės  bei paauglystės kančias traktuoja kaip Čaplino sėkmės pamatą – komiko sukurtas Valkatos personažas (The Tramp) persmelktas jo ankstyvojo gyvenimo patirčių. Čaplino genialumas, anot biografų, ir buvo tas, kad jis mokėjo juoktis iš savęs ir vaidinti kvailį prieš visą pasaulį.

Noras išbristi iš skurdo ir skaudi patirtis atvedė jį ne tik į šlovės olimpą, bet ir amžiams įrašė Čaplino vardą istorijoje: 1915 metais jis jau buvo žinomiausias žmogus pasaulyje – populiariosios kultūros simbolis, o ir šiandien nerasime žmogaus, kuris neatpažintų katiliuko, dirbtinių ūsų, lazdelės bei nerangios pingvino eisenos. Fabio Stassi romanas „Paskutinis Čarlio Čaplino šokis“ pasakoja, kaip komikas iš valkatos tapo visų laikų žinomiausia Valkata. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius