Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hario Poterio" autorės J.K.Rowling romanas suaugusiems „Laisva vieta“ pasirodys ir lietuvių kalba

Leidykla „Alma littera“ pranešė, kad bus pirmojo J. K. Rowling romano, skirto suaugusiems – „Laisva vieta“ („The Casual Vacancy“) – leidėja Lietuvoje. Konkreti knygos pasirodymo lietuviškai data dar bus patikslinta.
Joanne Rowling pristatė naują knygą
Joanne Rowling pristatė naują knygą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mažą Anglijos Pagfordo  miestelį sukrečia netikėta Bario Fairbrazo, vos įkopusio į penktą dešimtį, mirtis. Pagfordas – miestelis, kuriame tvyro angliška idilė, su akmenimis grįsta turgaus aikšte ir senoviniu vienuolynu. Tačiau graži išorė slepia miestelyje vykstantį karą. Turtingieji kariauja su vargšais, paaugliai – su tėvais, žmonos – su vyrais, mokytojai – su mokiniais... Pagfordas visai ne toks, koks atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Po Bario mirties parapijos taryboje laisva likusi jo vieta greitai tampa kibirkštimi, įskėlusia didžiausią miestelyje iki šiol matytą karą. Kas laimės rinkimų kovoje, kurioje susipina aistra, intrigos ir netikėti atradimai?

Nestokojantis juodojo humoro, skatinantis susimąstyti ir nuolat stebinantis. „Laisva vieta“ yra pirmasis J. K. Rowling romanas suaugusiems.

„Nors rašydama šį kūrinį visą laiką jaučiau didelį malonumą, naujoji mano knyga labai skirsis nuo „Hario Poterio“ knygų serijos, kurią Lietuvoje išleido „Alma littera“. Man padarė įspūdį, kaip leidykla planuoja traktuoti šį naują mano literatūrinės karjeros etapą, ir aš labai džiaugiuosi galėdama jai patikėti lietuvišką savo naujojo romano „Laisva vieta“ leidimą“, – teigia J. K. Rowling. 

„Džiaugiamės galėdami tęsti mūsų bendradarbiavimą su J. K. Rowling – autore, kurios knygos sulaukė nepaprasto populiarumo tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje. Romanas „Laisva vieta“ žymi naują puslapį rašytojos kūryboje ir mes labai vertiname galimybę atversti jį mūsų skaitytojams. Esu tikra, kad ši knyga tarp suaugusiųjų auditorijos mūsų šalyje bus labai populiari“, – teigia Danguolė Viliūnienė, leidyklos „Alma littera“ direktorė.

J. K. Rowling yra knygų serijos apie Hario Poterio nuotykius autorė: tai septynios knygos, išleistos nuo 1997 iki 2007 metų, kurių visame pasaulyje parduota daugiau nei 450 milijonų kopijų, jos platinamos daugiau nei 200 teritorijų, išverstos į 74 kalbas ir ekranizuotos į aštuonis milžiniško populiarumo sulaukusius filmus.

J. K. Rowling yra pelniusi daug įvairių apdovanojimų, tarp kurių patenka Britų imperijos ordinas („Order of the British Empire“) už nuopelnus vaikų literatūrai, „Prince of Asturias“ apdovanojimas už santarvės puoselėjimą, Prancūzijos Garbės legiono ordinas („France’s Légion d’Honneur“) ir Hanso Kristiano Anderseno apdovanojimas. Ji remia daugelį labdaringų veiklų per savo labdaros organizaciją „Volant“, taip pat yra labdaros organizacijos „Lumos“, kurios tikslas yra pakeisti likimo nuskriaustų vaikų gyvenimą, įkūrėja.

Literatūros naujienas galite sekti specialiame socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „15min knygų lentyna“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius