Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete pasirodė iki šiol neskelbti JD Salingerio apsakymai

Nežinomas interneto vartotojas apsikeitimo failais puslapyje patalpino iki šiol nepublikuotus JD Salingerio apsakymus, skelbia guardian.co.uk.
Jerome'as Davidas Salingeris
Jerome'as Davidas Salingeris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Literatūros naujienas sekite ir socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“.   

Interneto vartotojas nuskenavo tris iki šiol oficialiai nepublikuotus  JD Salingerio apsakymus ir įdėjo internete PDF formatu. Juos galima rasti kaip „Three stories“. Tarp šių apsakymų yra ir „The Ocean Full of Bowling Balls“, kuris laikomas vienu geriausių autoriaus kūrinių, tačiau kurį pats rašytojas leido publikuoti ne anksčiau 2060 metų. 

Nuotr. iš reddit.com/JD Salingerio „Three Stories“
Nuotr. iš reddit.com/JD Salingerio „Three Stories“

Iš pradžių šie trys apsakymai buvo parduodami „eBay“ aukcione. Juos įsigijo Didžiosios Britanijos gyventojas už 67,5 svarų sterlingų. 

Vėliau kažkas įdėjo nuskenuotą versiją į apsikeitimo failais puslapį, paskelbęs, kad tai yra 6-oji iš 25 šios knygos, neva išleistos Londone 1999 metais, kopijų. 

„The Ocean Full of Bowling Balls“ iki šiol galėjo perskaityti tik Prinstono universiteto studentai – viena šio apsakymo kopija buvo saugoma bibliotekoje, tačiau ją griežtai buvo draudžiama išsinešti.  Rašytojas pareikalavo, kad šis apsakymas negalės būti publikuotas iki 2060 metų sausio 27 dienos. 

Kiti du apsakymai, pasirodę internete - „Paula“ ir „Birthday Boy“. Šiuos apsaymus galima buvo perskaityti Teksaso Univeersiteto bibliotekoje. „Birthday Boy“ JD Salingeris parašė 1946 metais. 

JD Salingerio kūrybos žinovas Kenenthas Slawenski sakė, kad panašu, jog internete pasirodę PDF failai yra originalų kopijos ir sutampa su jo turimomis kopijomis. 

Po to, kai 1951 metais išleido „Rugiuose prie bedugnės“, JD Salingeris išvyko iš Niujorko ir pasirinko atsiskyrėlišką gyvenimo būdą. Naujo dokumentinio filmo apie rašytoją kūrėjai teigia, kad visą šį laiką jis įtemptai rašė ir kad paveldėtojams paliko nurodymus tarp 2015 ir 2020 metų publikuoti penkias naujas knygas. Vienos šių knygų pavadinimas – „A Counterintelligence Agent's Diary“, taip pat apsakymų rinkinys „The Complete Chronicle of the Glass Family“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius