-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleista Jono Zdanio eilėraščių poema „Ikaro prisikėlimas“

Poetas, vertėjas, Jonas Zdanys – angliškai ir lietuviškai rašantis poetas, vertėjas, anglų literatūros profesorius. Gimė ir gyvena JAV, iš viso išleido keturias dešimtis knygų. Lietuvos išėjusios – „Aušros daina“ (1993),„Dotnuvos stoty“ (1998), „Dūmų stulpai“ (2002), „Tarpdury“ (2008). 
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Eilėraščių poemos „Ikaro prisikėlimas“ lyrinis pasakojimas, paremtas Ikaro siužetu, supina mitus ir dabartį, meilės istorijas ir žmogaus troškimų daugialypiškumą. Modernią anglakalbės literatūros poetiką autorius sklandžiai perkelia į lietuviškąją poeziją, atsiskleidžia kaip savitų interpretacijų ir kompozicinių sprendimų kūrėjas.

Naują jo eilėraščių poemą lydint į viešumą reikia sakyti, kad skaitytojai susitiks su kūriniu, labiau atspindinčiu dabartinės pasaulio poezijos linkmes nei lietuviškąją mokyklą, nors keturi knygos skyriai savaip asocijuojasi su Kristijono Donelaičio „Metais“. Ikaro mito poetinė interpretacija mįslinga, tolstanti nuo žinomo siužeto į nebūties, atminties, prisikėlimo, erotikos vaizdus ir persikelianti į daugiabalsį kalbėjimą. 

Autorius už pagalbą išleidžiant knygą dėkoja poetui, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui, bičiuliui Kornelijui Plateliui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius