Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybių autobiografijos ir kulinarinės knygos praranda populiarumą

Dar visai neseniai garsių žmonių biografijos garantuodavo didelius pardavimus, tačiau šie metai parodė, kad tokios knygos pamažu ima prarasti paklausą, skelbia guardian.co.uk.
Knygynas
Knygynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Tokios tendencijos akivaizdžiai pastebimos Didžiojoje Britanijoje, kur vos kelios įžymybių autobiografijos pakliuvo į perkamiausiųjų knygų sąrašus. „Bookseller“ žurnalo duomenimis, šiais metais Didžiojoje Britanijoje biografijų ir autobiografijų pardavimai smuko 4 proc.

Leidyklos „HarperCollins“ vadovas Didžiojoje Britanijoje Charlie Redmayne teigia, kad jie įžymybių autobiografijas ima vertinti kaip rizikingą leidybos sritį – tai brangiai kainuoja ir nebūtinai duoda pelną. 

Šiais metais, mano manymu, itin populiarios buvo knygos paaugliams ir vaikams

Taip pat pastebima kita tendencija – kulinarinės knygos, kurios prieš Kalėdas dominuodavo perkamiausiųjų sąrašuose, šiemet Didžiojoje Britanijoje taip pat nebuvo itin populiarios. Netgi Jamie Oliverio knyga nebuvo perkama itin gerai, pakliuvusi vos į septintą perkamiausiųjų knygų sąrašo vietą, tuo metu, kai kelis metus iš eilės jo kulinarinės knygos užimdavo pirmąsias šio sąrašo vietas. 

Pirmoje vietoje šiame sąraše šįkart Guinnesso pasaulio rekordų knyga. 

„Šiais metais, mano manymu, itin populiarios buvo knygos paaugliams ir vaikams, – sako bendrovės „Nielsen“ atstovas Andre Breedt. – Guinnesso knygos populiarumas rodo, kad knygos vis dar yra puiki kalėdinė dovana“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius