-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Knygnešiai 2016“ kviečia padovanoti perskaitytą knygą kaimo mokykloms

Labdaros iniciatyva „Knygnešiai 2016“ kviečia Lietuvos žmones pasidalinti perskaitytomis knygomis su Lietuvos provincijos mokyklomis, kurių bibliotekos jų nuolat stokoja. Akcijos metu surinktos knygos pasieks net 130 mažų miestelių mokyklų bibliotekų lentynas.
Mokyklos biblioteka
Mokyklos biblioteka / Martyno Zarembos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

„Neabejoju, jog kiekvienas iš mūsų namuose turime perskaitytų knygų, kurių jau galbūt niekada net nebeatversime – dažnuose namuose jos tiesiog užima vietą. Todėl kilo idėja – pakviesti žmones padovanoti perskaitytas ir jiems jau nebereikalingas knygas kaimų ir miestelių mokyklų bibliotekoms, kur jų nuolat trūksta,“ – sako Tadas Bojarskas, labdaros ir paramos fondo „Auginame ateitį“ steigėjas ir šios iniciatyvos autorius.

Kaip parodė 95 mokyklų (miesteliuose, kur gyvena ne daugiau kaip 5 tūkst. gyventojų) rajonuose apklausa, dauguma švietimo įstaigų naujoms knygoms įsigyti per metus skiria vos iki 100 eurų. Beveik visų apklausoje dalyvavusių mokyklų atstovai įvardijo, kad bibliotekoms labiausiai trūksta vaikams skirtos bei grožinės literatūros.

Vilkaviškio rajono Gražiškių vidurinės mokyklos bibliotekininkė Romena Jeseliūnienė sako, kad naujų ir spalvingų knygų labiausiai ieško patys mažiausi mokinukai, o senų net nepastebi. Mokyklų atstovai pažymi, kad moksleivių skaitomumas padidėtų, jei bibliotekose jie rastų modernių, šiuolaikiškų ir vaikams patrauklių knygų.

„Mokiniai apsilankę bibliotekoje dažnai pastebi ne seną dūlijančią, o naują knygą, kuri dažniausiai į mūsų mokyklą atkeliauja kaip dovana. Vaikai ieško populiarių paaugliams skirtų lietuvių ir užsienio autorių knygų. Dažnai prašo nuotykių istorijų, fantastinių ar siaubo leidinių. Tokių knygų, kaip ir grožinės literatūros mes įsigyti neturime galimybių“, – sako Prienų rajono Jiezno gimnazijos bibliotekininkė Vitalija Rūdienė ir priduria, jog Jiezno gimnazijos biblioteka yra atvira ir visai bendruomenei.

Pasak T.Bojarsko, prie šio projekto ypač kviečiama prisijungti įmonių kolektyvus, nes susibūrus darbuotojams ar komandoms, tikslo siekti pavyksta kur kas efektyviau. Visos akcijai padovanotos perskaitytos, kokybiškos ir morališkai nepasenusios knygos praturtintų 130 mokyklų bibliotekas provincijoje.

Knygos mokykloms bus renkamos „Vaga“ knygynuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, bei kituose didesniuose miestuose iki kovo 31 d. Taip pat knygos bus renkamos ir kai kuriose bibliotekose. Knygų surinkimo taškus galima rasti čia: www.knygnesiai2016.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius