Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų iliustruotojų parodoje galima sutikti ir zuikių

Vilniuje, Šventųjų Jonų galerijoje, duris atvėrė žaisminga vaikiškos knygos meno ir iliustracijų paroda. Keturios dailininkės kviečia ne tik apžiūrėti jų iliustruotas knygeles vaikams, apžiūrėti iliustracijų originalus, bet ir pažaisti.
Knygos
Knygos / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Naujiejnas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia ir prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ gerbėjų!

Parodoje „4 iliustruotojų pasakos“ savo darbus eksponuoja keturios dailininkės: Ieva Babilaitė-Ibelhauptienė, Ieva Juknytė, Lina Dūdaitė ir parodos iniciatorė Ula Šimulynaitė. Jos teigimu, šią parodą surengti paskatino Bolonijos vaikų knygų mugė, kurioje prieš keletą metų buvo surengta išsami lietuviškų vaikų knygų iliustruotojų paroda.

Tokios parodos, kuriose galima pamatyti iliustracijų originalus, kitose šalyse populiarios, tačiau Lietuvoje dar nėra įprastos.

„[Trūksta] profesionalaus požiūrio ir radikalaus posūkio į pačią knygą. Jau mūsų, kuriančių rimtai, yra nemažas būrys“, – pastebi iliustruotoja I.Babilaitė-Ibelhauptienė.

Kiekviena iš salių skirta vis kitos dailininkės kūrybai.

I. Babilaitė-Ibelhauptienė eksponuoja iliustracijas knygoms „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kita“, „Ulė ir peliukas“ ir „Kiškis Pranciškus be abejo“. Ula Šimulynaitė eksponuoja ne tik iliustracijas savo knygoms „Kotonai Paryžiuje“, „Avinas Liudvikas Besarabijos stepėje“, „Privatus vaiduoklis keliauja“, bet ir interaktyvią knygą.

„[Interaktyvią knygą] dariau specialiai parodai. Animavau savo knygos „Privatus vaiduoklis keliauja“ pirmas dvi istorijas“, – pasakoja iliustruotoja.

I.Juknytė taip pat be iliustracijų knygoms „Meškutės Lilės nuotykiai“, „Milžinas Antanas“, „Jis ir ji“, pristato ir interaktyvią spalvinimo knygą „Metų laikai“.

„Kadangi aš pati neanimuoju, kiekvieną kartą labai džiaugiuosi, kai pamatau, kad mano personažai juda“, – įspūdžiais dalinasi iliustruotoja I.Juknytė.

Dailininkės L.Dūdaitės salėje – ne tik jos iliustracijos knygoms „Brolių Grimų pasakos“, „Kaukų šeimynėlė“, „Kaukučiai ir varinis šernas“, „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“, bet ir jos siūti zuikiai.

„Turėjau seną idėją – sugalvojau, kad vaikams reikia apčiuopiamo objekto, tad prisiuvau daug zuikių“, – šypsosi L.Dūdaitė.

Paroda veiks iki liepos. Tai tęstinis projektas, su kuriuo kitais metais planuojama apkeliauti Lietuvos mažesnių miestelių bibliotekas bei mokyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius