Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas mėgstantiems skaityti: įvertink perskaitytą knygą – gauk dovanų naują! (video)

Mėgstate skaityti knygas, galbūt jas perskaitę negalite tverti savo kailyje ir ieškote draugo, kuris galėtų išklausyti Jūsų nuomonę apie neseniai rankose turėtą knygą? Tuomet 15min.lt konkursas skirtas kaip tik Jums: įvertink neseniai perskaitytą knygą – atsiųsk recenziją – gauk dovanų naują knygą.
Skaitymas
Skaitymas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Recenzija Skaitymas

Patariama: kritiškai įvertinkite neseniai skaitytą knygą, kuri būtų išleista per pastaruosius metus. Pageidautina, jog recenzijos skaitytojus trumpai supažindintumėte su knygos turiniu, atskleistumėte knygos teigiamus bei neigiamus bruožus, savo požiūrį galite pagrįsti citatomis. Recenzija turėtų turėti pavadinimą bei vertinimą nuo 1 iki 5 balų. Galbūt norėsite duoti patarimų būsimiems Jūsų pristatomos knygos skaitytojams. Nors recenzijos ilgis nėra tiksliai apibrėžiamas, tačiau patartina neišsiplėsti.

Vengtina: neskirkite per daug dėmesio knygos turinio perpasakojimui, kadangi mums svarbiausia jūsų knygos vertinimas. Taip pat atkreipkite dėmesį, jog didžiosios dalies recenzijos neužimtų citatos.

Prizai – leidykla „Tyto alba“ už recenzijas mielai sutiko jums padovanoti dvi knygas: Martyno Starkaus knygą „Tuk tuk Indija“ bei Davido Foenkino romaną „Subtilumas“.

Leidyklos
Leidyklos „Tyto alba“ nuotr./Knygos viršelis

Martyno Starkaus knyga „Tuk tuk Indija“ parašyta kelionės dienoraščio forma. Ji pasakoja apie keturių lietuvių vyrų draugiją, įskaitant autorių, bet neskaitant indo vairuotojo, pervažiavusią skersai Indiją nuo vakarinės iki rytinės pakrantės ir atgal, tik kitu maršrutu. Kelionei pasirinkta transporto priemonė jau iš tolo signalizuoja, kad europietiškos išvaizdos svetimšaliai atvažiavo ne pasipuikuoti turtais ir tariamai aukštesne civilizacija, o kuo giliau pasinerti į aplink verdantį vietos gyvenimą, pažinti ne paradinę Indijos pusę. Bet ir ne specialiai ieškoti tamsiosios, purvinosios pusės – atvirkščiai, žmogaus širdies aukso, kuris žiba net juodžiausiame skurde ir purve.

Davido Foenkino knyga “Subtilumas” – tai Natali istorija. Septyneri drauge su

Leidyklos
Leidyklos „Tyto alba“ nuotr./Knygos viršelis

Fransua praleisti metai. Atsitiktinė pažintis gatvėje, laiminga santuoka ir tragiška jos pabaiga. Natali liūdesys, tragiškai žuvus vyrui, ima gaubti tarsi kokonas – neregimas, tačiau nesuardomas. Bet jai akivaizdžiai prielankumą rodo šefas, bandantis nedrąsiomis užuominomis priartėti prie Natali. O moteris netikėtai pasirenka visai niekuo neišsiskiriantį bendradarbį ir vėl pamažu, švelniai ir tyliai, pinasi meilės istorija, atgimsta vidinė ramybė ir gyvenimo džiaugsmas. Knyga grąžina į geriausius prancūziškų meilės romanų laikus: viskas taip švelnu, taip subtilu, ir meilė yra visų svarbiausia.

Ilgi ir šalti žiemos vakarai ypač dėkingi knygų skaitymui ir jų vertinimui. Taigi Jūsų recenzijų laukiame iki 2011 metų sausio 10 dienos, adresu a.satkunaite@15min.lt.

Vagos“ knygynų tinklo vaizdo medžiagą apie Martyno Starkaus keliones bei knygos „Tuk tuk Indija“ gimimą žiūrėti čia.

VIDEO: M. Starkus "Tuk tuk Indija" ("Tyto alba", 2010)

Laimėtojai. Labai džiaugėmės knygų mylėtojų bei skaitytojų aktyvumu bei skelbiame pavardes tų žmonių, kurie šįkart gaus dovanų leidyklos „Tyto alba“ naujausias knygas.

Agnė Skučaitė−Leonavičienė už recenziją apie Beatrix Potter knygą „Pasakos“Beatrix Potter knyga „Pasakos“ – ypatinga vaizduotės ir tikrovės žaismė.

Elina Kondraščenko už recenziją apie sparčiai populiarėjančią E.Gilbert knygą „Valgyk. Melskis. Mylėk“ E.Gilbert „Valgyk. Melskis. Mylėk“: vienos moters dvasiniai ir žemiški ieškojimai.

Paskatinamąjį prizą norime įteikti Sigridai Rupšytei už dviejų knygų recenzijas: Romain Gary „Toliau jūsų bilietas nebegalioja“. Apie senstančio vyro sielos užkulisius – skaidriai ir su humoru bei J.G.Ballardo romanas „Saulės imperija“: „Karo berniukas“ arba Kaip išgyventi karo metu?

Jai atiteks leidyklos „Obuolys“ išleista knyga – Guy Maupassant „Mielas draugas“, pagal kurią šiais metais turėtų pasirodyti filmas.

Pastaba! Recenzijos, kurios iki šio laiko buvo neišpublikuotos, jos toliau dalyvaus naujame recenzijų konkurse, kuris netrukus bus paskelbtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius