-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kurių knygų nekantriausiai laukiama kitais metais?

Kas mūsų laukia literatūros pasaulyje kitais metais? Mintimis apie tai dalijamasi portale telegraph.co.uk.
Jerome'as Davidas Salingeris
Jerome'as Davidas Salingeris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Daugiau literatūros naujienų, knygų konkursų rasite ir „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir jūs. 

2015 metais galiausiai turėtų nurimti diskusijos apie tai, ar elektroninės knygos išstums iš rinkos popierines. Pastarieji keleri metai parodė, kad elektroninės knygos gali egzistuoti šalia popierinių, neišstumdamos jų iš rinkos. 

Turėtų pasirodyti vis daugiau knygų apie žvaigždes, kurios išgarsėjo per „YouTube“. Tanya Burr ir Alfie Deyes sukūrė savo gerbėjų armijas būtent „YouTube“, ir leidėjai norės tai išnaudoti. Gerbėjų skaitmeninėje erdvėje lūkesčių perkėlimas į spausdintus puslapius dar kartą įrodo, kad abu šie pasauliai jau susigyveno vienas šalia kito. 

Kokios knygos laukiamiausios kitais metais? Kai kurių žinomų autorių naujų kūrinių kitais metais tikrai nesulauksime – tarkime, Iano McEwano, Martino Amis, Peterio Carey ar Donnos Tart, mat visi jie išleido savo naujas knygas šiais metais. 

Tačiau yra rašytojų, kurių kitais metais pasirodysiančios knygos yra labai nekantriai laukiamos. Visų pirma tai Kazuo Ishiguro pirma knyga per 10 metų „The Buried Giant“. Ji išeis kovo mėnesį ir pristatoma kaip epinis pasakojimas apie „prisiminimus, meilę, kerštą ir karą“. 

Rugsėjį pasirodys kito autoriaus ilgai laukta knyga – Jonathano Franzeno „Purity“. Jo gerbėjai naujo kūrinio laukė penkerius metus. 

Tačiau bene nekantriausiai laukiamas kūrinys – rašytojo, kurio naujų knygų skaitytojai laukė pusę amžiaus. Literatūros pasaulyje sklando kalbos, kad kitais metais bus išleistas iki šiol neskelbtas JD Salingerio kūrinys. Šis rašytojas paskutinį savo kūrinį paskelbė 1965 metais, tačiau intensyviai rašė iki pat mirties 2010 metais. 

Anot dokumentinio filmo apie šį rašytoją kūrėjų, JD Salingeris paliko penkis visiškai užbaigtus kūrinius su prašymu publikuoti juos tarp 2015 ir 2020 metų. Vienas iš jų turėtų būti garsiojo autoriaus kūrinio „Rugiuose prie bedugnės“ tęsinys.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius