-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje Brailio raštu išleista knyga apie vartojimą

Išleista pirmoji Lietuvoje knyga Brailio raštu, kurioje akliesiems ir silpnaregiams per nuotaikingus pasakojimus pristatomos vartotojų teisės ir atsakingo vartojimo principai. „Netikėtos nutikimai“ – taip pavadinta 6 istorijas apjungusi knygelė, sukurta ir išleista Lietuvos vartotojų instituto iniciatyva.
Brailio raštas
Brailio raštas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

„Akliesiems ir silpnaregiams skirtos šviečiamosios literatūros leidžiama labai mažai. Ši knyga apskritai yra išskirtinė, nes iki šiol nebuvo leidinio Brailio raštu, kuriame būtų pristatomos vartotojų teisės ir atsakingo vartojimo principai. Informacija perteikiama pasitelkiant nuotaikingas ir netikėtas istorijas, tad tikime, kad skaitytojams ši knyga ne tik padės geriau pažinti savo teises ir pareigas, bet ir suteiks daug skaitymo malonumo“, – sako Lietuvos vartotojų instituto prezidentė Zita Čeponytė.

Knygoje pateikiamas istorijas sukūrė pasakų vaikams rašytoja Urtė Maskuliūnaitė, skaitytojams labiau žinoma Urtės Uliūnės pseudonimu. 2010 m. pasirodžiusi jaunosios rašytojos knyga „Kitokia svirplelio diena: pasakaitės“ buvo išrinkta į geriausių metų knygų vaikams penketuką.

Nemokamoje knygoje – šešios istorijos

Leidinyje pasakojamos 6 nuotaikingos istorijos. „Ilgai lauktas laikrodis“ – tai pasakojimas apie mergaitę, kuriai pardavėja apgaulės būdu įsiūlo vandeniui neatsparų laikrodį. Nesąžininga akcija ir apgavystė tampa ir kitų dviejų istorijų – „Klasta miestelio krautuvėje“ ir „Gėlininkės paslaptis“ – siužeto pagrindu. „Nėra to blogo arba atšauktas skrydis“ ir „Atostogų netikėtumai“ – supažindina skaitytojus su keliautojų bei atostogautojų teisėmis. Istorijose „Skirtingi pasauliai“ ir „Patys skaniausi obuoliai“ atkreipiamas dėmesys į maisto švaistymo problemą bei vietinių produktų vartojimo svarbą.

Jaunosios rašytojos nuomone, knygos temos yra išties aktualios moksleiviams. „Moksleiviai turėtų susipažinti su tokiu aktualiu dalyku, kaip vartotojų teisės – juk visi šiandien neišvengiamai esame vartotojai. Tų žinių, apie kurias kalbama istorijose, gali prireikti bet kurią dieną. Svarbiausia žinoti, kad prireikus visada gali pakovoti už savo teises“ – teigė U. Maskuliūnaitė, kartu linkėdama knygos skaitytojams būti kūrybingiems, drąsiems, smalsiems, ryžtingiems ir – aktyviems.

Nemokamą knygą „Netikėti nutikimai“ Brailio raštu Lietuvos vartotojų instituto užsakymu išleido Lietuvos aklųjų biblioteka. Knygos tiražas – 100 egzempliorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius