-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rašytojų sąjungos premija – Kornelijui Plateliui

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje esančiame Rašytojų klube poetui, eseistui ir vertėjui Kornelijui Plateliui buvo įteikta Lietuvos rašytojų sąjungos premija.
K.Platelis
K.Platelis / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

„Renkant Lietuvos rašytojų sąjungos Trijų Karalių premijos laureatą, Valdyba suformuoja vertinimo komisiją iš penkių asmenų. Laureatas įvertinamas už reikšmingiausią praėjusių metų darbą. Vertinimo komisija (nuo kitų premijų komisijų, – aut. past.) skiriasi tuo, kad kolegos vertina kolegas. Jie taip nusprendė. Šiemet vertinimo komisijos pirmininkas poetas Donatas Petrošius pranešė, kad K.Platelis įvertintas už knygą, eilėraščių rinkinį „Karstiniai reiškiniai“, kurį išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“, – sakė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Jonas Liniauskas.

Šventinio vakaro metu K.Platelis ne tik buvo pagerbtas kaip premijos laureatas, bet ir buvo paminėta ir būsima jo sukaktis – sausio 22-ąją rašytojui sueis 60 metų. Anot J.Liniausko, sukaktis nieko bendra su gauta premija neturi, o nerengti atskiro jubiliejaus vakaro nutarė pats K.Platelis.

Vakaro metu  netrūko ir kitų džiaugsmingų akimirkų – LATGA-A įsteigtą premiją už literatūros populiarinimą gavo literatūrologė prof. Viktorija Daujotytė. Svečiai taip pat galėjo pasimėgauti saksofonininko Petro Vyšniausko muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius