-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

L.Riley romanas „Mergaitė ant jūros skardžio“ – apie prarastas iliuzijas ir atrastas viltis

Lucinda Riley. Mergaitė ant jūros skardžio. Iš anglų kalbos vertė Aušra Karsokienė. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 495 p. Viršelio dailininkė Asta Puikienė.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Perkratydama galvoje dviejų kartų išgyventą istoriją, kurią papasakosiu, matau joje vyraujančią temą. Be abejo, tai meilė ir jos nulemta būtinybė rinktis.

Lucinda Riley  – britų žurnalistė, rašytoja. Baigusi aktorės karjerą, ji atsidėjo rašymui ir sulaukė sėkmės – jos romanai iš karto užkariavo viso pasaulio skaitytojų širdis. Lietuvių kalba jau išleistos knygos „Orchidėjų namai“ ir “Levandų sodas” (“Tyto alba”, 2012m., 2013 m.). 

„Mergaitė ant jūros skardžio“ – jaudinanti dviejų šeimų istorija. Šis psichologinis jausmų romanas pasakoja apie praeitį, kurioje išgyventos aistros lemia dabar gyvenančių žmonių likimus, jiems to nė neįtariant…

***

Skulptorė Granija Rajan iš Niujorko grįžta į Airijos kaimelį, kur šeimos prieglobstyje tikisi rasti ramybę po kūdikio netekties ir susivokti savo jausmuose. Išėjusi pasivaikščioti, ji pamato ant jūros skardžio stovinčią mergaitę – basą, su naktiniais marškiniais, palaidais plaukais. Granija ir mergaitė, vardu Aurora, susidraugauja iš karto, tačiau abi dar nenumano, kad ši pažintis bus raktas į dviejų šeimų praeitį. Ir kad mergaitė pakeis Granijos gyvenimą.

Lucinda Riley meistriškai kuria dviejų šeimų – Rajanų ir Lajelų – bendros istorijos pynę. Švelnios ir kilnios meilės romanas karo metų Londone susipina su sudėtingais dviejų žmonių santykiais šiuolaikiniame Niujorke. Šeimų likimai jaudina ir kartu slegia tuos, kurie norėtų pradėti gyventi iš naujo, atskleidus Rajanų ir Lajelų paslaptis…

Romantiška, jaudinanti ir įtraukianti Auroros ir Granijos istorija dar kartą primena, kad meilė visuomet atgimsta iš naujo. Ir tikėjimas tuo atgimimu gali viską įveikti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius