Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Markuso Orthso romanas „Magiška kepurė“ – tai svaiginanti kelionė į niekur

Markusas Orthsas – šiuolaikinis vokiečių rašytojas, lietuvių skaitytojams žinomas romanais „Mokytojų kambarys“, „Katalina“ (pripažintas geriausiu 2006 metų vokiečių autorių istoriniu romanu) ir „Kambarinė“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Pagal pastarąjį pastatytas to paties pavadinimo kino filmas. Rašytojas studijavo filosofiją, prancūzų ir anglų literatūrą, mokytojavo, parašė daugiau kaip dešimtį romanų. Jo kūrybai įtaką darė Karlo Jasperso ir Martino Heideggerio filosofija, E. A. Poe, J.P. Sartre‘o ir A. Camus kūriniai. Šio autoriaus romanai įvertinti įvairiomis literatūros premijomis. 

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla pristato naują šio rašytojo romaną „Magiška kepurė“, kurį iš vokiečių kalbos vertė Regina Ivanauskienė.

Rašytojas atskleidžia anonimišką šiuolaikinio žmogaus egzistavimą, galios ir gyvenimo prasmės problemas. Kas yra žmogus, kai jo nemato kiti, kai jis pats nemato ir negirdi kitų? M. Orthsas suteikia romanui įspūdingą literatūrinį – muzikinį motyvą. Tai svaiginanti, laukinė kelionė į... niekur.  Į tai, ko mes negalime (ar nenorime) matyti.

Bėgdamas nuo gyvenimo problemų, muzikantas Simonas suvokia, kad jis – vidutinybė, kad netaps kompozitoriumi. Jam apsuka galvą magiška kepurė, leidžianti daryti viską, ką nori. Žaisdamas su savastimi, ją vis labiau prarasdamas, Simonas degraduoja, nori kontroliuoti kitus, tampa monstru. „Magiška kepurė“ – psichologinis trileris su nuotykiniais, fantastiniais, metafiziniais elementais, artimas F. Kafkos „Metamorfozėms“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius