Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Linos Žutautės knyga vaikams – apie pirmąją meilę ir nepamirštamus nuotykius

Naujasis Linos Žutautės kūrinys „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją“ pasakoja apie nepaprastus trijų bičiulių – katino Ferdinando, šunelio Pū ir vištos Petunijos – nuotykius, troškimą pažinti pasaulį ir pirmąją meilę.
Linos Žutautės kūrinys „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją“
Linos Žutautės kūrinys „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją“

Leidyklos „Alma littera“ išleistos knygos autorė tikisi, kad kūrinys sulauks tokio pat susidomėjimo kaip ir pirmoji jo dalis, „Ferdinandas ir Pū“, kurią Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius pripažino geriausia 2012 metų knyga vaikams.

Pasak L. Žutautės, rašant vaikams svarbiausia ne apdovanojimai, bet sugebėjimas juos sudominti, parodyti kitokį – įdomesnį pasaulį.

„Antrąją knygą padėjau rašyti nesulaukusi apdovanojimo. Taip tikėjau šia knygute ir jos herojais, kad nusprendžiau, jog vaikams bus įdomu sužinoti, kokių nuotykių jie dar patirs. Apdovanojimą gavau jau beveik baigusi rašyti knygos tęsinį. Tai buvo puikus paskatinimas ir ženklas man, kad einu teisingu keliu“, – sako knygos autorė L. Žutautė ir pripažįsta neatmetanti galimybės „Ferdinando ir Pū“ nuotykius pratęsti trečioje serijos knygoje.

Rašant vaikams svarbiausia ne apdovanojimai, bet sugebėjimas juos sudominti, parodyti kitokį – įdomesnį pasaulį

Knygoje „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją“ pasakojama netikėtų siužeto vingių ir išraiškingų herojų kupina šmaikšti istorija. Kai višta Petunija televizoriaus ekrane išvysta strutį ir jį įsimyli, o Ferdinandas, paskendęs apmąstymuose, neberanda gyvenimo prasmės, bičiuliams kyla išganinga mintis. Jie iškeliauja Australijon: kas ieškoti meilės, kas pažinti pasaulio, patirti nuotykių ir „įprasminti gyvenimo“. Kelionėje draugai sutinka daugybę keisčiausių herojų, dar kartą įvertina, kas yra tikra draugystė, ir kartu įveikia iškilusius sunkumus.

Lina Žutautė – vaikiškų leidinių autorė, iliustratorė bei diplomuota dailininkė, išgarsėjusi knygelėmis apie neklaužadą Kakę Makę, kuriose mažieji skaitytojai žaismingai ir subtiliai mokomi tvarkyti kambarius, klausyti tėvelių, nugalėti tamsos baimę. Pirmoji šios serijos knyga „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ 2010 metais buvo išrinkta geriausia knyga mažiausiems skaitytojams.

Spalvingos Linos Žutautės istorijos džiugina ne tik Lietuvos vaikus – Kakės Makės nuotykius seka mažieji skaitytojai iš Latvijos, Rusijos, Danijos ir net Korėjos.

Naujausią kūrinį, penktą savo knygą, „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją“ Lina Žutautė pristatys vasario 20-23 dienomis vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje. Renginio metu autorė bendraus su jaunaisiais skaitytojais bei jų tėveliais ir juos supažindins su savo knygelių herojais.

Linos Žutautės knygą „Ferdinandas ir Pū. Žygis į Australiją” išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius