-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nepasirodęs Knygų mugėje, Algimantas Čekuolis rado būdą nenuvilti gerbėjų

Šeštadienį gyvos eilės nusidriekė į Vilniaus knygų mugę, kur knygų pristatymai ir susitikimai su autoriais nesutalpino visų norinčių. Pilnutėlę didžiąją salę užėmė Algimanto Čekuolio gerbėjai, susirinkę sutikti naują jo knygą „Faktai ir šypsenos“. Deja, pats autorius nepasirodė, tačiau visą pokalbį – susirinkusių šypsenoms – kontroliavo nuotoliniu būdu.
Algimanto Čekuolio knygos pristatymas
Ieva Čekuolytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įvairaus amžiaus skaitytojų ir televizijos žiūrovų mylimas žurnalistas ir rašytojas labai norėjo pasirodyti Vilniaus knygų mugėje, tačiau prieš mėnesį patirta nugaros trauma neleido palikti lovos. Neslėpdamas apmaudo ir didelio noro būti „Litexpo“ parodų rūmuose, A.Čekuolis rado būdą, kaip nenuvilti nei minios gerbėjų, nei savęs.

Scenoje ir prie autografų staliuko žurnalistas sau atstovauti įpareigojo Madride gyvenančią dukrą Ievą Čekuolytę, o pats visą susitikimo laiką aktyviai dalyvavo, atsakinėjo į klausimus ir net vadovavo pokalbiui, prisijungęs virtualiai.

„Mano sveikata jau taisosi, kaip girdite – jau kalbu. Visiems skaitytojams pažadu, kad po poros mėnesių dalyvausiu visuose savo knygos pristatymuose Lietuvos knygynuose“, – publikai žadėjo susitikimo kaltininkas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ieva Čekuolytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algimanto Čekuolio knygos pristatymas

„Atlieku keistą vaidmenį, kuris man suteikė galimybę pirmą kartą apsilankyti Vilniaus knygų mugėje. Deja, tenka susidurti su nusivylimu, kai nerandate tėvo – jam šiandien labai sunku nebūti čia, – išdavė I.Čekuolytė, netrukus sulaukusi žinomo tėčio įsiterpimo: „Paklauskit, kaip jai sekasi su manimi gyventi“. – Mes sugyvename labai gerai, sutariame gražiai, nors matomės ne taip dažnai.“

Žurnalisto dukra prisidėjo prie naujosios knygos „Faktai ir šypsenos“ viršelio kūrimo.

„Turbūt daugelis žino, kad Lietuvoje mažai tokių personažų kaip tėvas, kurie turėtų tiek daug gerbėjų tarp jaunimo. Jo traukiantis humoro jausmas atsispindi knygoje. Todėl ir jos viršelio nuotraukoje jis atrodo kaip katinas, kuri suvalgė kanarėlę“, – apibūdino I.Čekuolytė.

„O tuos auksinius akinius man sugalvojo Ieva, – pasigirdo A.Čekuolio balsas, vėl sukėlęs susirinkusiųjų šypsenas. – Man įdomiausia tema – žmogus, jo vidus, jo gelmės. Bet aš papasakoju tik pamatytus epizodus, o išvadas darykitės jūs patys.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ieva Čekuolytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ieva Čekuolytė

Žurnalistas, kasdien po keturiolika valandų praleidžiantis prie kompiuterio, pasidalijo savo mintimis apie knygas plačiąja prasme.

„Dabar atsiranda daug naujovių, keičiasi technika, su „iPad“ galima skaityti viso pasaulio knygas – to išvengti negalima, reikia su tuo gyventi, būti to dalimi. Bet nereiškia, kad knygos pasibaigs. Kai žiūrite televizorių, jums nereikia galvoti – gaunate gatavą informaciją, o kai paimate į rankas knygą ir pradedate skaityti, pamatote herojų – tai padaro jūsų vaizduotė, jūsų galva, nuo to ji lavinasi, išprusta, – aiškino A.Čekuolis. – Nors televiziją žiūrinčių žmonių daugėja, tačiau daugėja ir besimokančių mokykloje – bendras civilizacijos ir kultūros lygis auga, todėl knygos neišnyks.“

Leidyklos „Alma Littera“ redaktorė Nijolė Kuolienė, pristatydama ketvirtąją A.Čekuolio knygą, išdavė, kad po metų skaitytojai gali laukti ir penktosios, kuri gali vadintis „Dramblys bute“.

„Čia susirenkanti publika – vis jaunesnė, tačiau tai nekeista – mane pačią autorius nustebino savo jaunatviškumu. Po metų čia pristatysime ir penktąją knygą, kurioje daug dėmesio bus skiriama jaunimo problemoms ir aktualijoms“, – pilną salę gerbėjų nudžiugino leidyklos atstovė.

O renginio moderatorius Vytaras Radzevičius pridūrė: „Tada su jumis, Algimantai, tikriausiai kalbėsimės iš kosminės stoties.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius