Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisiminimų knygos apie poetą Justiną Marcinkevičių autoriumi gali tapti kiekvienas jį sutikęs žmogus

Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiasis redaktorius, literatūros kritikas Valentinas Sventickas kviečia atsiliepti žmones, galinčius pasidalinti atsiminimais apie populiarųjį Lietuvos poetą Justiną Marcinkevičių (1930–2011). Pasiryžęs tapti atsiminimų knygos sudarytoju, V.Sventickas atkreipia dėmesį į kuo konkretesnius atsiminimus apie Just.Marcinkevičių, susitikimus su juo, pokalbius, bei ragina atsiliepti įvairių profesijų ir patirčių žmones.
Justinas Marcinkevičius
Poetas Justinas Marcinkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Ryždamasis imtis atsiminimų rinkėjo ir tokios knygos rengėjo vaidmens, jaučiu reikalą pasakyti, kad tartum įprasta užduotis šiuo atveju nėra paprasta. Visų pirma dėl to, kad daugelyje žinomų pasakojimų apie Just.Marcinkevičių vyrauja vis tie patys motyvai, pavyzdžiui, harmoningos asmenybės, ne tik literatūrinio, bet ir visuomeninio vaidmens, lietuviškojo patriotizmo ir pan. Jeigu toliau bendriausiais žodžiais plėtosime žinomus motyvus, sukursime dar vieną pasikartojimų vėrinį. Dėl to laukčiau ir prašyčiau kuo konkretesnių atsiminimų, pasakojančių apie buvusius asmeniškus susitikimus, pokalbius, bendraujant ir skaitant patirtus įspūdžius bei kilusias mintis. Atsiminimų knygose ypač vertingi liudijimai apie mažai kam žinomus įvykius ar atsitikimus. Neturėtume vengti pastebėjimų, galbūt koreguojančių susiklosčiusį vaizdą arba ir kritiškų apmąstymų. Gyvenimo ir kūrybos faktografijai ir apibendrinimams pakaks pabaigos straipsnio“, – kreipimesi rašo V.Sventickas.

Norisi tikėtis, kad atsiminimus parašysite be ypatingų agitacijų.

Dažnai į tokius raginimus atsiliepia visų pirma meno ir kultūros kūrėjai. Jų pasakojimai, be abejo, laukiami. Tačiau Just.Marcinkevičius priklauso ne tik literatūros pasauliui. Todėl skatinami atsiliepti visokių profesijų ir patirčių žmones.

Atsiminimus prašoma siųsti iki 2014 m. spalio 1 d. elektroniniu paštu info@rsleidykla.lt arba paštu Valentinui Sventickui, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, K. Sirvydo 6, LT-01101 Vilnius.

„Tarkimės telefonu 869882361. Ranka rašytų tekstų prašom nesiųsti. Unikalios fotografijos domintų. Apimtis gali būti įvairi – nuo vieno kito puslapio iki pusės autorinio lanko (20 000 ženklų). Knygos sudarytojas turi autorinę teisę spręsti, kas tinka knygai, o ką gana perduoti archyvui. Poetu domėjosi, jo kūrybą skaitė ir vertino, su juo bendradarbiavo ir bendravo daugybė žmonių. Norisi tikėtis, kad atsiminimus parašysite be ypatingų agitacijų“,  – kalbėjo V.Sventickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius