Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Puaro ir aš“ – žvilgsnis į filmavimo aikštelės užkulisius ir tikro aktoriaus sielą

David Suchet ir Geoffrey Wansell. Puaro ir aš. Iš anglų kalbos vertė Aidas Jurašius. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 328. [8 iliustr. lap].
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Negaliu paaiškinti, kaip jam tai pavyksta, tačiau mažasis belgas geba žiūrovams suteikti saugumo jausmą. Žmonės žiūri į jį ir pasijunta geriau.

Davidas Suchetas – garsus Jungtinės karalystės aktorius, kurio protėviai litvakai kilę iš Žemaitijos. Per keturiasdešimt karjeros metų D. Suchet vaidino daugybėje teatro spektaklių. Už nuopelnus dramos menui jis 2011 metais buvo apdovanotas Britanijos imperijos antrojo laipsnio ordinu. Tačiau labiausiai jį visame pasaulyje išgarsino Agathe‘os Christie personažo Erkiulio Puaro vaidmuo, kurį jis vaidino net 24 metus. Apie tai Davidas Suchet ir pasakoja savo knygoje „Puaro ir aš“.

Erkiulis Puaro – vienas žymiausių visų laikų literatūrinių personažų. Davidas Suchet – vienas garsiausių ir labiausiai nusipelniusių Jungtinės Karalystės aktorių. Dabar Davidas Suchet viso pasaulio televizijos žiūrovų akyse jau nebeatsiejamas nuo Puaro, tačiau 1987-tųjų metų rudenį, kai aktorius pirmą kartą buvo pakviestas vaidinti garsųjį seklį, to niekas negalėjo numatyti. Visgi jųdviejų susitikimas tapo lemtingas. 

„Puaro ir aš“ – nepaprastai šiltas, emocingas ir drauge pagarbus pasakojimas apie vienos asmenybės tapsmą kita. Apie aktoriaus profesionalumą kuriant personažo, kurį iš knygų pažįsta visas pasaulis, charakterį. Apie nepaprastą principingumą ir smulkmeniškumą, dėmesį kiekvienai detalei. Apie didžiulį darbą kuriant vaidmenį, apie meilę ir atlaidumą Puaro keistenybėms. Apie tai, kaip Davidas Suchet ir Erkiulis Puaro tapo vienu asmeniu. Asmeniu, kurį pamilo ir įvertino žiūrovai, kurį pripažino reiklioji damos Agathe‘s Christie dukra Rosalind Hicks.
 

„Puaro ir aš“: netikėta, netgi intymu. Nuoširdu. Šilta. Kartais juokinga ir keista. 

Tai unikali galimybė pažvelgti ne tik į filmavimo aikštelės užkulisius, bet ir į tikro aktoriaus sielą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius