Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašytoja, kuri Didžiojoje Britanijoje nušluostė nosį JK Rowling ir D.Brownui

Galvojate, kad JK Rowling ar Danas Brownas yra didžiausios literatūros žvaigždės Didžiojoje Britanijoje? Taip nėra – abu šiuos autorius pagal parduodamų knygų kiekį per pastaruosius penkerius metus aplenkė knygų vaikams rašytoja Julia Donaldson, skelbia guardian.co.uk.
Julia Donaldson
Julia Donaldson / „Scanpix“ nuotr.

Daugiau naujienų apie literatūrą, knygų konkursus rasite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir jūs!

Jungtinėje Karalystėje J.Donaldson tapo pirma rašytoja, kuri penktus metus iš eilės uždirba daugiau kaip 10 mln. svarų sterlingų.

Tokie autoriai kaip D.Brownas, Jamie Oliveris sugebėjo tokią pinigų sumą uždirbti trejus metus iš eilės, trilerių autorius Jamesas Pattersonas, „Saulėlydžio“ autorė Stpehenie Meyer ar „Merginos su drakono tatuiruote“ kūrėjas Stiegas Larssonas tai pasiekė dvejus metus iš eilės. 

„Bookseller“ duomenimis, J.Donaldson šiais metais pagal iš knygų leidybos uždirbtus pinigus aplenkė JK Rowling ir Daną Browną. 

J.Donaldson redaktorė Alison Green sako, kad šios rašytojos knygas vaikams mėgsta ne tik mažieji skaitytojai, bet ir jų tėvai. Jos pirmoji iliustruota knyga pasirodė 1993 metais, o didysis proveržis literatūroje įvyko po šešerių metų. Nuo to laiko ji dažniausiai publikuoja daugiau kaip vieną knygą per metus.

„Nielsen“ duomenimis, J.Donaldson iki šiol Didžiojoje Britanijoje uždirbo 91,2 mln. svarų sterlingų ir yra ketvirta pagal šiuos skaičius autore šalies istorijoje. Pirmoje vietoje yra JK Rowling (250,8 mln.), J.Oliveris (146,5 mln.) ir J.Pattersonas (119,1 mln.), penktoje atsidūrė D.Brownas (90,99 mln.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius