Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašytojas Gabrielis Garcia Marquezas paguldytas į ligoninę

Nobelio premijos laureatas, knygos „Šimtas metų vienatvės“ autorius Gabrielis Garcia Marquezas Mechiko mieste paguldytas į ligoninę, skelbia ABC.
Garcia Marquezas
Gabrielis Garcia Marquezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Ligoninės darbuotojai nepateikė daugiau informacijos apie Kolumbijos rašytojo, pastaruoju metu gyvenančio Meksikos sostinėje, būklę. To prašė rašytojo šeima. 

87 metų rašytojas, Nobelio literatūros premiją gavęs 1982 metais, pastaruosius 30 metų gyvena Mechiko mieste. Jo 1967 metais išleistas romanas „Šimtas metų vienatvės“ laikomas vienu svarbiausiu kūrinių Lotynų Amerikos literatūros istorijoje. Jis buvo išverstas į 25 kalbas, parduota 50 mln, jos kopijų, ji smarkiai prisidėjo prie magiškojo realizmo literatūroje bangos išpopuliarėjimo. 

Pastaruoju metu rašytoją kankina sveikatos problemos. Jo brolis sako, kad rašytoją kankina silpnaprotystė. Jaime Garcia Marquezas savo studentams pasakė, kad jo brolis dažnai jam skambina ir klausinėja pačių elementariausių klausimų. „Jis turi problemų su atmintimi. Kartais aš verkiu, nes jaučiu, kad jį prarandu“, – sakė rašytojo brolis. Jo teigimu, G.G.Marquezas visiškai nustojo rašyti. 

„Fiziškai jis gerai jaučiasi, tačiau jau ilgą laiką kenčia nuo silpnaprotystės. Jis vis dar neprarado humoro jausmo, džiaugsmo gyvenimu ir entuziazmo“, – pasakojo brolis. Silpnaprotystė, J.G.Marquezo teigimu, yra šeimos liga.

Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ ir sekite naujienas apie literatūras bei dalyvaukite knygų konkursuose.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius