Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų globos namų auklėtiniams knygas skaitė žinomi Lietuvos žmonės

Antradienį Alytaus vaikų globos namuose Tarptautinė vaikų knygos diena paminėta išskirtine švente „Į vaikų globos namus – su knyga!“. Jos metu žinomi Lietuvos žmonės skyrė savo laiką ir meilę vaikams bei kartu su jais dainavo, vaidino, sekė pasakas, skaitė eilėraščius ir knygų ištraukas.
Knygu skaitymo akcija Alytuje
Knygu skaitymo akcija Alytuje

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

Pamokančią pasaką apie tai, kas yra laimė, vaikams skaitė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Perskaičius pasaką, ministrė su vaikais diskutavo apie laimę, jų svajones. Pirmąją vietą laimės kontekste vaikai skyrė šeimai, po jos – draugams, sveikatai ir meilei. Vaikai ministrei pažadėjo nupiešti savąją laimę. Taip pat ministrei vaikai pažadėjo, jog nuo šiol prieš miegą pasikeisdami seks vieni kitiems pasakas.

Akcijoje taip pat dalyvavo Laura Imbrasienė, Asta Pilypaitė, Giedrius Leškevičius, Justinas Lapatinskas, Dalia Michelevičiūtė, Vytenis Pauliukaitis, Adas Meškėnas, Karolis Ramoška, Ričardas Anusauskas, Girmantė Vaitkutė, Vadimas Šuško, Marija Liugienė ir kiti.

Etnomuzikologė Loreta Sungailienė ir kompozitorius Vaidas Lengvinas vaikams pristatė programą „Visa Lietuva skaito vaikams – Pasakų traukinys“. Jos metu Smalsučių miestelyje vaikai daug sužinojo apie rašytojus, knygų herojus ir paukščius, Velykės pasakų giraitėje jiems buvo sekamos dzūkiškos pasakos, o Talentų ringe vaikai ir jų aplankyti atvažiavę svečiai kartu rengė vaidinimus ir muzikinius pasirodymus. Gerų darbų stotelėje – vaikai į krepšį sudėjo per visus metus atliktus savo geruosius darbus. 

Akcijos „Į vaikų globos namus – su knyga!“ tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad globos namuose augantiems vaikams reikalinga ne tik materialinė parama, bet ir individualus dėmesys, rūpestis ir šiltas bendravimas, kurį galima skirti ne tik specialių akcijų metu, bet ir suradus laiko sekmadienio popietę ar tiesiog po darbo. Net valandėlė skirta vaikams gali sušildyti ne tik jų, bet ir Jūsų širdis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius