Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ir Kaune pristatytos meškių istorijos vaikams

Kartais nutinka taip, kad žmonės, gyvenę visai netoli vienas nuo kito, tame pačiame mieste, susitinka tada, kai juos skiria tūkstančiai kilometrų, tačiau jungia bendra svajonė. Taip nutiko ir knygos „Meškių istorijos. Lubinų labirintų“ kūrėjoms Evelinai Daciūtei ir Rasai Kaper. Susipažinusios beveik prieš dešimtmetį darželyje, į kurį vedė savo vaikus, vėl susitiko, kai jas skyrė jūros ir vandenynai.
Knygos pristatymas
Knygos pristatymas / Leidyklos nuotr.

R. Kaper gyveno, siuvo meškiukus ir juos piešė Olandijoje,  E. Daciūtė svajojo apie istorijų pasakojimą Kinijoje. Pavasarį pradėtos kurti istorijos sugulė į knygą. 

 „Mums patiko tai, ką darome, mėgavomės kūrybiniu procesu ir džiaugiamės, kad mumis patikėjo“, – šeštadienį susirinkusiems į pristatymus Vilniuje ir Kaune sakė naujosios knygos vaikams autorės. Į renginį mažieji skaitytojai rinkosi nešini savo mylimais meškiukais, kurie čia pat buvo vaišinami šventėmis kvepiančiais sausainiais. Pristatymą nuotaikingai vedęs dailininkas Rimas Valeikis įtikino vaikus nors trumpam patiems virsti meškiais, atsidurti tose pačiose situacijose, kokias teko išgyventi ir patiems knygos veikėjams.

Knygoje „Meškių istorijos. Lubinų labirintas“, kuri skirta 4-9 metų vaikams, yra šeši pasakojimai apie svarbius dalykus. Istorijų veikėjams meškiams nutinka tokių dalykų, su kokiais susiduria ir vaikai: jie išgyvena baimę, sužino, kaip ją įveikti, klysta, taiso savo klaidas, mokosi dalintis, draugauti, patys ar padedami kitų sprendžia iškilusius klausimus. Knygoje atiduota ir savotiška duoklė šalims, kuriose gyvena naujosios knygos autorės: viena istorijų yra olandų pasakos, kita – kinų pasakojimo motyvais.

Knygą „Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ išleido leidykla „Tikra knyga“, kurios specializacija – originalių, autorinių knygų leidyba. Didžiausią dėmesį leidykla skiria vaikų leidiniams.

Tai, kas vyksta tavo gyvenime, galbūt jau yra atsitikę meškiui? Gal ir tu bijai nakties ir tamsos, gal ir tau nutinka stebuklingų įvykių, kuriais suaugę nė už ką nepatikėtų, galbūt jautiesi šiek tiek kitoks ir tau truputį dėl to neramu? Nebijok. Tu nesi vienas. Didžiojoje girioje Tai, kas vyksta tavo gyvenime, galbūt tokių daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius