Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 11

Akordeono festivalio atidarymo koncerte susipins portugališkos ir braziliškos muzikos burtai

XVI tarptautinį akordeono festivalį atidarys karščiausia sezono naujiena – šiais metais sukurtas Portugalijos akordeonisto Joao Frade ir Brazilijos gitaristo Munir Hossn projektas „Piriquitos e Botonetes“. Lapkričio 12 dieną 19 valandą Šv.Kotrynos bažnyčioje unikalus muzikantų duetas klausytojus pakvies į vaizduotės kelionę, lydimą karštų ritmų.
Joao Frade ir Muniras Hossnas
Joao Frade ir Muniras Hossnas / Akordeono festivalio nuotr.

Šie atlikėjai, didžiuodamiesi savo šaknimis, išradingai bei virtuoziškai atskleidžia susipynusių portugališkų ir afro-braziliškų tradicijų žavesį. Jų improvizacinėse kompozicijose svaiginančiai skamba dviejų liaudiškų šokių – portugališko Corridinho ir braziliško Chula – ritmai. Iš Algarvės kilęs fado šalies burtininkas Joao Frade be jokios ironijos sako, kad svarbiausia gyvenime – muzika. Iki tol, kol laimėjo visus svarbiausius pasaulyje akordeono konkursus, jis išbandė daugybę muzikos stilių – roką, popsą, punk‘ą, funk‘ą, džiazą, world, buvo gerai žinomas televizijos veidas. Laimėjus Pasaulio Taurę, João koncertiniai maršrutai nusidriekė per visą pasaulį, o scenos partneriais tapo daugybė nuostabių atlikėjų, tarp kurių ir kultinė portugalų dainininkė Maria Joao.

Joao Frade duetas su brazilų gitaristu Muniru Hossnu atsirado įvykus „trumpam sujungimui“. Šis charizmatiškas atlikėjas, turintis libanietiško kraujo, ne tik groja gitara ir bosu, bet ir dainuoja. Nuo pirmojo susitikimo pajutę ypatingą empatiją, muzikantai savo meistriškumu ir ypatinga grojimo maniera atgaivina labiausiai pamirštas, bet vertas pažinti muzikines šaknis. Jie pademonstruoja, kaip Portugalijos Algarvės muzika, kurioje akordeonas yra pagrindinis instrumentas, susilieja su Bahijos afrikietiškuoju paveldu. Šį kultūrinį mišinį atlikėjai praturtina džiazo ir world muzikos elementais.

Projekto pavadinimą „Piriquitos e Botonetes“ (Papūgėlės ir mygtukėliai) sugalvojo jų draugas muzikantas, kurio studijoje buvo įrašinėjama albumo muzika. Šis žodžių žaismas atskleidžia atlikėjų kultūrines šaknis ir nusako muzikos charakterį. Atlikėjai pasakoja, kad Muniro gitara skamba tarsi papūgų choras, o akordeonistą jo kaimynai vadina mygtukų karaliumi.

João Frade – akordeonas (Portugalija)

Munir Hossn – gitara, bosinė gitara (Brazilija)

Lapkričio 12 diena, 19 valanda, Šv.Kotrynos bažnyčia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius