Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 26

Andrius Kaniava ir orkestras „Musė“ tęsia skrydį su naujuoju albumu

Optimizmo ir energijos nestokojantis aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Andrius Kaniava vasaros pabaigai paruošė ilgai lauktą dovaną savo talento gerbėjams. Sunkiosios muzikos orkestras, daugiau nei trejus metus keliaujantis po Lietuvą su A. Kaniava ir jo dainomis, pristato naująją kompaktinę plokštelę „Musė“, kurią išleido geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ ir kviečia į jos pristatymo koncertus Vilniuje ir Kaune.
Andrius Kaniava
Andrius Kaniava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Varinių pučiamųjų garsais aidintį albumą sudaro 15 dainų, kurios buvo įrašytos Kauno valstybinėje filharmonijoje. Visų dainų tekstų autorius pats Andrius Kaniava, o jo kūrinius aranžavo bendražygis kompozitorius Sigitas Mickis, kuris yra ir orkestro meno vadovas. Nors pirmasis „Musės“ skrydis prasidėjo dar 1998-aisiais, tačiau po trejus metus trukusio nepripažinimo, orkestras buvo priverstas laikinai nutraukti savo veiklą ir išsiskirstyti. Bet tyla nesitęsė ilgai, ir 2011-ųjų rudenį „Musė“ pakilo naujam skrydžiui.

Paklaustas, kodėl pasirinko būtent pučiamuosius ir mušamuosius instrumentus, žinomas atlikėjas atsako: „juk šie instrumentai nuo seno skelbė žmonėms negandas ir džiaugsmą. 

Praėjęs laikas buvo tik į naudą, nes šiandien orkestras gali pasigirti gausiu būriu muzikantų iš didžiosios raidės. Tai Laurynas Lapė (trimitas), Tomas Vaičiulis (trombonas), Tomas Karka (trimitas), Audrius Stasiulis (trombonas), Darius Bažanovas (tūba), Tomas Kulikauskas (mušamieji). Kaip teigia pats šmaikščios lyrikos autorius „būtų buvęs nusikaltimas žmonijai neįamžinti to, ką geriau vieną kartą išgirsti, nei šimtą kartų apie tai skaityti“.

Paklaustas, kodėl pasirinko būtent pučiamuosius ir mušamuosius instrumentus, žinomas atlikėjas atsako: „juk šie instrumentai nuo seno skelbė žmonėms negandas ir džiaugsmą. Mano manymu, joks kitas instrumentas neturi tokio gaivališko polėkio ir užslėptos lyrikos. Dėl šios priežasties būtų buvę nepadoru uždaryti muzikantus studijoje ir kamuoti, siekiant tobuliausio rezultato. Koncertinis atlikimas geriausiai atspindi tą gyvybę ir žodžiais nenusakomą aurą, kuri atsiranda tik matant prieš save klausytojų akis“.

Du premjeriniai naujojo albumo pristatymo koncertai vyks rugpjūčio 28 d. 19 val. Pažaislio vienuolyno „Monte Pacis“ svetingumo komplekse Kaune ir rugpjūčio 29 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų Vasaros terasoje Vilniuje. Jų metu visi norintys galės įsigyti naująją plokštelę ir tapti pašėlusios „Musės“ skrydžio liudininkais. Pasibaigus vasarai „Musė“ nesiruošia nusileisti ir rudenį kvies į pasirodymus kituose Lietuvos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius