Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 04

Asmik Grigorian triumfavo Maskvoje – ji tapo operos „Demonas“ žvaigžde

Lietuvių operos dainininkė Asmik Grigorian tapo tikra operos „Demonas“ žvaigžde Maskvoje. Kaip rašo laikraštis „Komersant“, Antono Rubinšteino „Demonas“ yra bendras teatro „Helikonas“ ir Maskvos filharmonijos projektas, kuriame ypatinga vieta skirta garsiajam Dmitrijui Chvorostovskiui, bet netikėtai triumfavo lietuvė.
Asmik Grigorian operoje „Demonas“
Asmik Grigorian operoje „Demonas“ / Maskvos filharmonijos nuotr.

Pasak leidinio apžvalgininkės Julijos Bederovos, D.Chvorostovskis išliko ištikimas savo įvaizdžiui – scenoje pasirodė su baltais marškiniais ir didžiuliu kryžiumi ant krūtinės. Tokį jo įvaizdį puikiai pažįsta Rusijos publika, tad tuo recenziją, anot J.Bederovos, galima būtų ir pabaigti.

Tačiau apžvalgininkę nustebino kitkas – tikru atradimu šioje premjeroje tapo lietuvė Asmik Grigorian. „Būtent jai pabaigoje atiteko karščiausi aplodismentai už aktorinį darbą ir vokalą, papuošusį  įvairiapusę, daugiaspalvę ir daugiareikšmę partitūrą apie demonus, angelus, etnografinius momentus ir stiprią meilę“, – rašo „Komersant“.

Negailėdama pagyrų pastatymui ir režisūriniams sprendimams J.Bederova kiek kritiškiau vertina D.Chvorostovskio pasirodymą. Esą tokioje aplinkoje jam teliko karaliauti ir, nors jo balsas jau taip nehipnotizuoja kaip jaunystėje, jis tikrai galėjo būti dienos herojumi per daug nepersistengdamas.

„Tai buvo Demonas su kryžiumi ant krūtinės, ne kenčiantis, o žinantis savo vertę, savo galimybes ir savo padėtį. Ir šalia buvo tikra tragedijos aktorė A.Grigorian. Jos stiprus balsas lengvai suvienydavo visą scenoje buvusį ansamblį, o išskirtinis, itin subtilus dramatinis talentas suteikė spektakliui tikro skvarbumo“, – rašo apžvalgininkė.

Maskvos filharmonijos nuotr./Asmik Grigorian operoje „Demonas“
Maskvos filharmonijos nuotr./Asmik Grigorian operoje „Demonas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius