-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 18

„Brodvėjaus“ klube improvizuos jaunieji Baltijos šalių išeiviai

Trečiadienį, liepos 20 d., „Brodvėjaus“ klubas pristato jaunosios išeivių iš Baltijos kraštų kartos atlikėjų improvizacinės muzikos vakarą. Visi keturi muzikantai gyvena ir tobulinasi Olandijoje – jie sudaro kolektyvą „Sassy Connections“. Ansamblio muzika paįvairinta elektronikos ir subtilių improvizacinės muzikos melodinių garsų kultūros.
Improvizacinis kolektyvas „Sassy Connections“
Improvizacinis kolektyvas „Sassy Connections“. / „Sassy Connections“ archyvo nuotr.
Temos: 1 Pilka

„Sassy Connections“ – improvizacinės muzikos ansamblis, susikūręs prieš metus. Ansamblio idėja yra įtraukti muzikantus, kilusius iš Baltijos jūros regiono šalių, ir bandyti perteikti tų muzikantų įgytas žinias muzikuojant kartu. Saksofonisto Leonardo Pilkausko iniciatyva įkurtas ansamblį iš pradžių sudarė Rihards Fedotovs (perkusija), Toms Poišs (kontrabosas) ir Vytis Smolskas (klavišinis instr.). Šį kartą ansamblyje muzikuos Leonardas Pilkauskas (saksofonas), Vytis Smolskas (fortepijonas), Kaspars Kurdeko (perkusija) ir Dominykas Vyšniauskas (trimitas/flugelhornas).

Kaspars Kurdeko – būgnininkas, mažiau žinomas Lietuvos muzikos mylėtojams, gyvena Amsterdame, yra kilęs iš Latvijos ir turėjęs progą studijuoti ir muzikuoti Niujorke – Manhattano muzikos mokykloje. Jis studijavo klasikinę muziką Rygoje, Nacionalinėje Latvijos muzikos akademijoje. Vėliau Kaspars tobulino muzikos žinias ir patirtį vienoje geriausių Europoje Amsterdamo konservatorijoje. 2010 metais jis laimėjo prestižinį prizą konkursą „Keep an Eye Jazz Award 2010“ su savo kvartetu „Deko Motion“ ir atlikdamas savo muziką pelnytai tapo geriausio atlikėjo prizą gavusiu muzikantu.

Nors dabar gyvena Amsterdame, Kaspars taip pat yra Nacionalinės muzikos akademijos (Rygoje) dėstytojas. Šiuo metu dažnai atliekantis muziką „Spyros Manesis Trio“, „Soo Cho Trio+1“, „Exit Trio“, „Deko Motion“, „Maartje Mayer Band“ kolektyvuose.

Dominykas Vyšniauskas – trimitininkas, improvizacinės muzikos puoselėtojas, šiemet baigęs magistro studijas Amsterdame. Nuo ankstyvo karjeros debiuto D.Vyšniauskas spėjo pagroti visuose Lietuvos džiazo festivaliuose, o taip pat keliuose džiazo festivaliuose užsienyje. Jis muzikavo su garsiuoju savo tėčiu Petru Vyšniausku, Anatoly Vapirovu, Vytautu Labučiu, Sauliumi Šiaučiuliu, Liudu Mockūnu, Igoriu Briliu ir kitais, taip pat su Mezkal Jazz Unit, LRT ir Kauno bigbendais, Estijos Dream Big Band, Europos Jaunimo bigbendu Swingig Europe. Kaip įvairių tarptautinių projektų narys trimitininkas yra grojęs daugelyje Europos šalių.

Muzikantas mokėsi M.K.Čiurlionio meno mokykloje, S.Šimkaus konservatorijoje, Lietuvos muzikos akademijoje, Leipcigo aukštojoje muzikos mokykloje. 2001 m. J.Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurse trimitininkas pelnė II vietą. Per šešerius metus, praleistus Amsterdamo Konservatorijoje, Dominykas taip pat turėjo progą išvažiuoti pasitobulinti į Niujorką.

Leonardas Pilkauskas – saksofonistas/kompozitorius, „amžinas studentas“, kilęs iš Vilniaus, kuris šiuo metu intensyviai studijuoja Olandijoje, Amsterdamo konservatorijoje. Baigęs M.K.Čiurlionio menų mokyklą, pradėjo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje klasikiniu saksofonu, o po trejų metų persikėlė į džiazo skyrių, atlikėjo specialybę, ir po metų baigė bakalauro studijas. Gavęs diplomą, 2006 metais iškart išvažiavo studijuoti į Hagą – Karališkąją konservatoriją, kurią baigė 2010 metų gegužės mėnesį. Iškart po Karališkosios konservatorijos baigiamųjų Leonardas įstojo į Amsterdamo konservatoriją studijuoti džiazo programą magistrantūroje. Supratęs, kad mokymo įstaigos lankymas negali trukdyti muzikanto išsilavinimui, Leonardas nusprendė dažniau rengti pasirodymus Lietuvoje ir užsienyje.

Vytis Smolskas yra pianistas, džiazo/improvizacinės muzikos bei klasikos konkursų laureatas. Šiuo metu studijuoja Karališkoje Hagos konservatorijoje džiazo pianino magistrą pas Jasper Sofers. 2010 metais baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bakalaurą, doc. A.Anusausko klasėje. Kuria muziką filmams bei spektakliams. Šiuo metu Vytis dalyvauja įvairiuose projektuose kaip „Pieno lazeriai“, „Leon Somov feat. Jazzu“, „Jing'a'ling“, „Sassy Connections“ ir daugelis kitų.

Lietuvoje improvizacinė muzika turi tradicijas, tačiau kiekviena karta įneša savo naujovių įndėlį. Dominykas, Vytis, Kaspars ir Leonardas norėtų pristatyti klausytojams šias naujoves bei atkreipti dėmesį į savo muziką, kurią kviečia klausytis širdimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius