Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 09

Dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – aš“ atidarys koncertas „2 Maestro“

Spalio 19 d. prasidėsiantis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ startuos su koncertu, kuriame skambės Andriaus Kulikausko ir Vytauto Kernagio kūryba. Dviejų dalių muzikinės programos „2 maestro“ metu V.Kernagio kūrybos bičiulis A.Kulikauskas atliks žymiausias savo dainas bei kartu su grupe pritars ekrane muzikuojančiam šviesios atminties maestro.
Vytautas Kernagis (kairėje) ir Andrius Kulikauskas
Vytautas Kernagis (kairėje) ir Andrius Kulikauskas / Vytauto Kernagio fondo archyvo nuotr.

Pirmoje koncerto dalyje A.Kulikauskas atliks savo geriausius kūrinius „Ateina Dievas“, „Gintarai“, „Būn tep“, „Bus aukštas dangus“, „Vyturys“ ir kitus. Jam talkins gitaristas Gintaras Šulinskas ir smuikininkas Vytautas Mikeliūnas.

Antroje koncerto dalyje visi trys atlikėjai pritars ekrane koncertuojančiam V.Kernagiui. Skambės visos žymiausios maestro dainos – nuo „Milžinų“ ir „Purpurinio vakaro“ iki „Kaip gražu miške“ ir „Santechniko iš Ukmergės“.

„Mintis sujungti V.Kernagio ir mano koncertus kilo maestro sūnui Vytautui. Kadangi buvome bendraamžiai ir mūsų muzikiniai skoniai sutapo, viską suderinti nebuvo sunku. Koncertų metu skambėsiančios dainos atspindės mūsų „gėlių vaikų“ laikotarpį, kuriame aš ir Vytautas brendome, buvome ir vėliau kartu grojome“, – sako A.Kulikauskas.

Koncerto nuotaika labai įvairi – jo klausytojai išgirs balades, linksmas, ironiškas kabareto dainas, kaimiškus „valsiukus“, ir hipišką bigbytą.

Pasak A.Kulikausko, koncerto nuotaika labai įvairi – jo klausytojai išgirs balades, linksmas, ironiškas kabareto dainas, kaimiškus „valsiukus“, ir hipišką bigbytą.

„Vyresni klausytojai nostalgiškai prisimins jaunystės dainas ar netgi apsilankymus „Dainos teatro“ koncerte, o jaunimui tai bus gera proga išgirsti ir pažinti laikotarpį, kai mes su Vytautu „vertėme kalnus“, – teigia legendinis bardas.

Dainuojamosios poezijos festivalis ,,Tai – aš“ vyks spalio 19-24 d. Jo metu muzikantai iš Lietuvos ir užsienio šalių koncertuos Vilniuje, Širvintose, Gargžduose, Veisiejuose ir Rygoje. Festivalio organizatorės, „Mokytojų namų“ direktorės Zitos Žepnickienės teigimu, 2003 m. pradėtą organizuoti festivalį atidaryti „2 maestro“ projektu yra simboliška, nes būtent V.Kernagis yra jo pavadinimo krikštatėvis.

„Maestro nuo pat pradžių labai palaikė festivalio idėją, ir pabrėžė, kad jam reikalingas pavadinimas. Taip festivaliui iš karto prilipo V.Kernagio dainos frazė „Tai – aš“. Pirmąjį festivalį pradėjo būtent maestro, be abejo, atlikdamas savo dainą „Nenusigąsk – tai aš“, - sako Z.Žepnickienė.

Pirmą kartą kartu ant scenos su specialia programa lips Kostas Smoriginas, Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis.

Šiemetinis festivalis pasižymės ir kitais išskirtiniais pasirodymais. Pirmą kartą kartu ant scenos su specialia programa lips Kostas Smoriginas, Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis.

Vygandas Kazlauskas kartu su svečiu iš Prancūzijos Laurent‘u Secco pristatys bendrą muzikinį projektą „Mėnulio sodai“, prancūzų Jacques‘o Brelio, Claude‘o Nougaro ir kitų atlikėjų kūriniai skambės pritariant styginių instrumentų orkestrui.

„Maestro V.Kernagis yra sakęs, kad kiekvienos valstybės dainuojamoji poezija skirtinga, ir festivalyje įdomu pasiklausyti įvairių šalių atlikėjų. Iki šių dienų festivalis išlaiko tradiciją kviesti užsienio atlikėjus, kurie dainas atlieka savo gimtąja kalba“, – sako „Mokytojų namų“ direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius