Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 01

Dalia Stulgytė-Richter iš Vokietijos grįžta padėti jauniems muzikantams

Smuikininkė Dalia Stulgytė-Richter, gyvenanti Vokietijoje, į Lietuvą sugrįžo su trimis koncertais. Pasak atlikėjos, kas kartą parvykusi ji stengiasi padėti ir talentingiems jauniems muzikantams.
Smuikas
Smuikas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Vilniaus arkikatedroje bazilikoje vienos žymiausių Lietuvos smuikininkių Dalios Stulgytės-Richter klausėsi žmonės, kurių daugelis atlikėją atsimena dar kai ši buvo šešerių metų mergaitė. 23-ejų tarptautinių konkursų laureatė Vilniuje pristatė rengiamo rečitalio programą.

„Sekančiai programai bus Borodino kūriniai, Mocarto ir Bružaitės „Šokanti freska“ ir „Bajoro šokis bisui“ ruošiam“, – sako smuikininkė Dalia Stulgytė-Richter.

D.Stulgytė-Richter, Drezdeno filharmonijos simfoninio orkestro koncertmeisterė, Vokietijoje jau 25-eri metai. Vienintele užsieniete koncertmeistere orkestro pirmųjų smuikų grupėje ji tapo įveikusi 300 kandidatų. Stulgytė vadovauja Claros Schumann kvartetui, rengia rečitalius, veda meistriškumo kursus. Smuikininkė sako, kad visko pasiekė ne tik dėl talento, bet ir ilgai, atkakliai dirbusi.

„Labai didelis krūvis, aišku, jeigu pradėčiau pasakoti nuo ryto iki vakaro, dienai valandų neužtenka su trimis vaikais, bet kartas nuo karto reikia tiesiog sustoti, save sustabdyti. Ir kūnui duoti pailsėti, ir sielai. Po to vėl, kaip sako, įsipilti benzino ir tada važiuoji vėl toliau“, – pasakoja smuikininkė Dalia Stulgytė-Richter.

Dalios Stulgytės-Richter mama, Liucija Stulgienė, prieš trisdešimt metų ieškojusi talentingai dukrai paramos, vėliau pati įkūrė Lietuvos muzikų rėmimo fondą ir dabar padeda kitiems gabiems vaikams. Jos dukra į Lietuvą grįžta du kartus per metus. Vieną kartą vasarą, į Druskininkuose fondo rengiamus meistriškumo kursus, kitą kartą – žiemą.

„Šį kartą taip subėgo visi greitai. Gandas pasklido, kad aš atvažiuosiu, gal dėl to, kad koncerto afišos mieste kabėjo. Kad aš beveik 20 studentų per keturias dienas turėjau išmokyti ir dar tris koncertus groti“, – sako smuikininkė.

Arkikatedroje bazilikoje D.Stulgytė-Richter grojo su vargonininku Bernardu Vasiliausku, Čiurlionio menų mokyklos auklėtine Erika Ieva Eriksonaite ir soliste Asta Krikščiūnaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius