-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 01

Darius Užkuraitis apie LRT OPUS gimtadienį: tada norėjome pasivadinti „Orange FM“

Praėjus devyneriems metams nuo tada, kai pirmą kartą pradėjo skambėti LRT OPUS, šios radijo stoties įkūrėjas Darius Užkuraitis vis dar prisimena, kokia pirmoji daina nuskambėjo ir kaip buvo diskutuojama dėl stoties pavadinimo.
„LRT Opus“ terasos atidarymas
„LRT Opus“ terasos atidarymas / Linas Justice nuotr.

„Buvo keletas variantų. Visi jie vis netikdavo. Norėjome pavadinti angliškai. „Orange FM“, atrodo, buvo vienas iš pavadinimų. [...] Kai klasikiniai kompozitoriai kūrė savo kūrinius, jie juos vadindavo opusais. Pavyzdžiui, „sonata opus 28“. Tai reiškia, kad ta sonata yra 28. Kadangi tai buvo trečioji LRT RADIJO programa (kaip ir trečias darbas), radijo stotis tapo „Opus 3“. Vėliau – „LRT OPUS“, – pasakoja D. Užkuraitis.

Anot jo, tuomet „Opus 3“ pradžia buvo gana stipri, vėliau teko susidurti su sunkumais, tačiau dabar ši radijo stotis vėl atgauna stiprybę. D.Užkuraitis tikisi, kad ateityje klausytojai išgirs ne tik šiuolaikinės muzikos, kurios nemažą dalį sudaro Lietuvos atlikėjų kūriniai, bet ir įdomių pokalbių.

„Labai norėčiau, kad [...] LRT OPUS žurnalistai kalbintų žmones, iš kurių verta pasimokyti, kurie patys yra įdomūs. [...] Man labai patinka, kai į eterį ateina įvairių kartų atstovai, nes iš vyresnių tikrai yra ko pasimokyti. Be to, labai patinka, kad esame pozityvi radijo stotis – erzina lietuviškas nihilizmas ir visko neigimas, negatyvas“, – pastebi radijo stoties įkūrėjas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Darius Užkuraitis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Darius Užkuraitis

D. žUžkuraitis tvirtina, kad, vos valandą paklausęs LRT OPUS, kiekvienas ras tai, kas jam patiks, bet kartu pripažįsta, kad radijo stotis dažniausiai groja popmuziką.

 „Manau, kad vis dėlto mes grojame popmuziką, bet ji – aukštesnio lygio. Tai popmuzika tiems, kurie apskritai domisi muzika. Juk neklausysi kiekvieną kartą vien tik klasikinės arba labai intelektualios muzikos. Kartais ir tiems, kas domisi gera muzika, reikia popmuzikos. Manau, kad LRT OPUS atstovauja būtent tokiai muzikai“, – įsitikinęs D Užkuraitis.

Jis puikiai prisimena, ką išgirdo prieš devynerius metus rugsėjo 1 d. 15 val. LRT OPUS įsijungę klausytojai. Tai – grupės „Faithless“ kūrinys „God is a DJ“ [liet. „Dievas yra didžėjus“].

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius