-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 13

Davido Bowie daina „Space Oddity“ taip, kaip dar niekada negirdėjote: astronautas Chrisas Hadfieldas dainos versiją įrašė kosmose

Kanados astronautas Chrisas Hadfieldas, lepinantis įvairiomis vaizdo medžiagomis iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS), prieš pat savo darbo joje pabaigą įrašė legendinės Davido Bowie dainos „Space Oddity“ versiją.
Chrisas Hadfieldas
Chrisas Hadfieldas / Kadras iš filmuotos medžiagos

53-ejų astronautas savo „Twitter“ paskyroje rašė: „Iš pagarbos genijui Davidui Bowie štai – „Space Oddity“, įrašyta stotyje. Paskutinis žvilgsnis į pasaulį“.

Ch.Hadfieldas, dažnai vadinamas „kiečiausiu žmogumi kosmose“, kūrinį įrašė grodamas gitara nesvarumo būsenoje, o kai jis dainuoja „ir štai aš sėdžiu skardinėje dėžutėje aukštai virš Žemės“, už lango matosi įspūdingi mūsų planetos vaizdai.

VIDEO: Chrisas Hadfieldas - „Space Oddity“

Teigiama, kad tai tikriausiai pirmasis vaizdo klipas, nufilmuotas kosmose.

Astronauto daina žaibiškai susilaukė liaupsių socialiniuose tinkluose, o net ir pats D.Bowie „Twitter“ paskyroje kreipėsi į Ch.Hadfieldą: „Hallo Spaceboy...“ (tai – dar vienos D.Bowie dainos pavadinimas).

Kanadietis, vadovavęs TKS, šias pareigas jau perdavė rusui Pavelui Vinogradovui, ir pirmadienį grįš į Žemę. Ch.Hadfieldas per savo darbą TKS tapo nemenka įžymybe – jo Žemės nuotraukos ir vaizdo medžiagos iš kosminės stoties kaskart susilaukia vis daugiau gerbėjų. Šiuo metu „Twitter“ tinkle jis turi daugiau nei 770 tūkst. sekėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius