Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 08

Džiazo standartų albumą pristačiusi Giedrė Kilčiauskienė: „Nepasikuklinsiu – galiu dainuoti įvairiausius žanrus!“

Vilniaus Rūdninkų knygyne antradienio vakarą skambėjo džiazas ir juokas – čia albumą „Jazz Miniatures“ pristatė muzikantai Giedrė Kilčiauskienė, Andrejus Polevikovas, Vytis Nivinskas ir Darius Rudis.
Albumo „Jazz Miniatures“ pristatymas
Albumo „Jazz Miniatures“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gal nuskambės arogantiškai, bet manau, kad šis albumas mums pavyko“, – laikydama rankose kompaktinę plokštelę su dešimt kūrinių, prisipažino G.Kilčiauskienė.

Tai – jau antrasis dainininkės šiemet pristatomas įrašų rinkinys – solinę karjerą pradėjusi atlikėja pavasarį gerbėjams pristatė albumą „Optinė apgaulė“.

„Iš tiesų dar nesu išleidusi dviejų albumų per metus – tikriausiai 2013-ieji yra mano metai, – nusišypsojo dainininkė. – Abu albumai man vienodai brangūs, nes man iš principo patinka dainuoti. Nepasikuklinsiu ir pasidžiaugsiu, kad galiu dainuoti įvairiausius žanrus – ir man dėl to labai gera.“

Giedrė Kilčiauskienė
Giedrė Kilčiauskienė

Šįkart keturi talentingi muzikantai ryžosi Lietuvoje nepopuliariam žingsniui – įrašyti džiazo standartų rinkinį, į kurį pateko tokie kūriniai kaip „The man I love“, „Blues in the night“, „Save your love for me“, „God bless the child“ ir kiti. Juos klausytojai galėjo girdėti šių muzikantų atliekamoje koncertinėje programoje „Jazz Miniatures“.

„Susireikšminusiems džiazistams mūsų albumas tikriausiai yra popsas, nes išdrįsti išleisti džiazo standartus šiais laikais Lietuvoje yra nemadinga. Tačiau blogų dainų nebūna – būna tik pigus, nekokybiškas pateikimas. Deja, Lietuvoje džiazo standartai yra tapę „karbonadine“ muzika“, – apgailestavo solistė.

Jai pritarė ir kiti muzikantai, pabrėžę, kad šis albumas kurtas su didele meile.

„Į mūsų darbus įdėta daug širdies, mes daug ieškojome, o ne tiesiog susiradome džiazo klasiką ir ją sugrojome. Originaliai pateikti džiazo standartus tikrai nėra paprasta“, – aiškino bosistas V.Nivinskas.

Martyno Ivinsko iliustracija papuoštą albumą „Jazz Miniatures“ muzikantai lapkričio mėnesį pristatys publikai. Lapkričio 22, 23 dienomis įvyks koncertai Klaipėdoje ir Palangoje, o lapkričio 27 dieną laukia koncertas Vilniuje, Piano.lt salėje, kur bus pristatytas ir originalus džiazo kvapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius