Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 04

Galvė Jazz fiesta: pirmąkart išlipo į krantą

Septynerius metus Trakuose gyvuojanti Galvė Jazz fiesta leidosi į žavias improvizacijas. Netikėtai net patiems fiestos rengėjams vasaros džiazo koncertai iš „Galvės“ laivo, Galvės ežero, pirmąkart „išlipo“ į krantą.
Pirmas sniegas Trakuose
Trakai / Karolina Saltonienė nuotr.
Temos: 1 Trakai

Tuo metu, kai nuleidęs inkarą laivas iki pat pavasario prisišvartavo krante, fiesta nutarė „pasižvalgyti“ ir pasieškoti platesnių horizontų nei pabodęs Karališkasis uostas. Mūsų visų džiaugsmui, ji rado puikų prieglobstį. Pirmąkart Galvė Jazz fiesta kviečia į žiemos sezoną savo džiazo klube, kuris įsikūrė sveikatinimo ir poilsio parke „Slėnis“.

Koncertai vyks pačiu gražiausiu, Kalėdų, Naujųjų metų sutikimo laiku – nuo gruodžio 6 dienos iki sausio 3-osios. Džiazo ritmai skaidrins pačius ilgiausius žiemos vakarus ir tirpdys graužiantį vasaros ilgesį iki vėl prasidės muzikinės džiazo laivo kelionės Galvėje.

Vis dėlto šis netikėtumas nėra toks netikėtas, o iš tikrųjų – ilgai lauktas. Tiesiog Galvė Jazz fiesta išaugo savo vaikystę, subrendo ir nutarė mylimą publiką vėl sukviesti į romantiškus susitikimus, nelaukiant vasaros. Simboliška, kad pirmajame žiemos koncerte gros ir vienas fiestos sumanytojų trakietis džiazo trimito virtuozas Valerijus Ramoška. Garsėjantis savo univeralumi ir kūrybingumu Lietuvos džiazo trimito maestro šįkart dalyvauja „Beatles‘n‘Jazz“ programoje.

Organizatorių nuotr./„Beatles‘n‘Jazz“
Organizatorių nuotr./„Beatles‘n‘Jazz“

Ši programa – tai „The Beatles“ džiazo ritmu. Nostalgiška, brangu ir iki skausmo tikra. Šio koncerto idėja gimė 2009 metais muzikos studijoje susitikus seniems draugams, profesionaliems muzikantams ir jiems  prisiminus vaikystėje išgirstą nepamirštamą „The Beatles“ muziką.

Gerai žinomas Lietuvoje bliuzo atlikėjas Aleksandras Belkinas pasiūlė įgyvendinti šią idėją savo draugams. Taip projektas buvo pavadintas „Beatles‘n‘Jazz“. Joje skamba puikiai pažįstamos „The Beatles“ dainos, pateiktos džiazo harmonijoje, bei standartinės džiazo kompozicijos.

A. Belkinas – vokalistas, grojantis akustine ir elektrine gitaromis, lūpine armonikėle – publikai gerai žinomas džiazo, bliuzo, rokenrolo grupių atlikėjas, kurį galima laikyti šių muzikos krypčių Lietuvoje vienu iš klasikų. Aleksandras yra grojęs pirmojoje bliuzo grupėje Lietuvoje „Hilda Blues Band“, o 1992 metais su draugais įkūrė roko ir bliuzo grupę „The Road Band“. Pastaroji grupė gyvuoja lig šiol, yra išleidusi 12 albumų.

A. Belkinas per netrumpą savo muzikinę karjerą su įvairiomis grupėmis yra koncertavęs daugelyje Europos šalių, grojęs su muzikantais iš užsienio, taip pat JAV. Muzikantas yra pelnęs pripažinimą ir apdovanojimų įvairiuose festivaliuose, yra „The World Resophonic Association“ narys, įtrauktas į  geriausių pasaulyje lūpine armonikėle grojančių muzikantų gretas.

Kai kas gali nustebti šiame projekte išgirdęs ir vieną geriausių šalies džiazo trimitininkų Valerijų Ramošką. Vis dėlto tie, kas atidžiai seka Valerijaus karjerą, žino, koks visapusiškas ir kūrybingas šis muzikantas. Vien ko vertas prieš kelerius metus jo sukurtas džiazo baladžių projektas.

Organizatorių nuotr./Valerijus Ramoška
Organizatorių nuotr./Valerijus Ramoška

Valerijus – vienas veikliausių Lietuvos džiazmenų, virtuoziškas trimitininkas, puikiai išmanantis moderniojo džiazo stilius ir valdantis platų raiškos priemonių arsenalą. Iškilus solistas ir lankstus, lengvai prisitaikantis prie įvairių lyderių ir stilių. Per savo muzikinę karjerą koncertavo daugelyje pasaulio šalių.

Išsamiau apie žiemos koncertų ciklą Galvė Jazz fiesta www.trakaijazz.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius