Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 09

Gitaristas Martynas Kuliavas: pirmo solinio albumo kūriniai man – kaip vaikai

Vieno žymiausių Lietuvos gitaristų Martyno Kuliavo ilgai brandintas solinis albumas „Mysterion“ bus pristatytas Šv. Kotrynos bažnyčioje rugpjūčio 11 dieną.
Gitaristas Martynas Kuliavas
Gitaristas Martynas Kuliavas / "Kristupo gitarų" nuotr.

Daugiau nei dešimtį metų prodiusavęs, kūręs ir grojęs kartu su tokiais Lietuvos popmuzikos atlikėjais bei grupėmis kaip „Pelenai“, „Rebelheart“, „Naktinės personos“, „Skamp“, „AC/DC“ projektu, Arina, Gyčiu Paškevičiumi ir kitais, nuo 2008 metų talentingas muzikantas ir kompozitorius daugiau laiko skiria savo suburtos grupės „Ingenious“ kūrybinei ir koncertinei veiklai.

1998 metais „Bravo“ muzikiniuose apdovanojimuose geriausio Lietuvos instrumentalisto titulą pelnęs gitaristas į albumą atsakingai surinko įsimintiniausias, klausytojams jau pažįstamas ir visiškai naujas, elektrine bei akustine gitaromis atliekamas kompozicijas.

Kodėl taip ilgai teko laukti pasirodant Jūsų pirmojo solinio albumo? Kiek metų jį brandinote?

Daugelį metų kūriau kitiems, dirbau prodiuserio darbą, aranžavau dainas, grojau įvairiuose projektuose. Mintis įrašyti savo sukurtus instrumentinius kūrinius kirbėjo jau seniai, tačiau tik šiemet, apsilankius vienoje Maltos įrašų studijoje, apsisprendžiau galutinai. Norėjau atiduoti publikai savo kūrybos vaisius ir pradėti brandinti naujus.

Kuris muzikos stilius Jums yra artimiausias ir kodėl?

Nesu linkęs skirstyti muzikos pagal stilius. Man patinka tiesiog gera muzika – tai gali būti ir džiazas, ir rokas, ir country, ir bliuzas ar soul muzika. Gera muzika paliečia taip, kad gali apsiverkti iš grožio, kuri sujaudina iki širdies gelmių. Kartais melodiją gali sudaryti vos kelios natos, kartais gali būti labai įdomi harmonija ar kūrinio struktūra, bet esmė yra jos atgarsis klausytojo viduje.

Albumo pavadinimas – „Mysterion“ („Slėpiniai“). Gal galėtumėte patenkinti klausytojų smalsumą ir išduoti, kas gi paslėpta šioje kompaktinėje plokštelėje?

Žodis „mysterion“ arba slėpiniai reiškia tai, kas ateina ne iš paties žmogaus, o iš Dievo malonės. Žmonės kuria skirtingai – vieni iš įkvėpimo, kiti pagal tekstą ar konkretų užsakymą. Mano kūriniai „ateina“ patys savaime, dažniausiai juos išgirstu ištisus, o vėliau belieka tik „pridurti“ atskiras detales. Tokia kūryba man pačiam yra slėpinys. Kūrybiniai slėpiniai turi prasmę tik tada, kada jais dalinamasi, todėl tikiu, kad kiekvienas, pasiklausęs plokštelės, atras ir tai, kas jį palies asmeniškai.

Kuri albumo kompozicija Jums labiausiai patinka šiuo metu ir kas įkvėpė ją sukurti?

Visi mano kūriniai man yra tarsi vaikai – sunku išskirti kurį nors vieną. Įrašinėdamas albumą siekiau, kad jis visom prasmėm skambėtų taip, kad ir pats po kiek laiko galėčiau jo klausytis. Ir, šiuo metu, vis dar patinka.

Jums yra tekę bendradarbiauti su daugeliu Lietuvos atlikėjų. Ar dar norėtumėte su kuo pamuzikuoti bendrame projekte?

Lietuvos scenoje aš jau esu daugiau nei dvidešimt metų. Iš tiesų yra tekę su daug kuo kurti ir bendradarbiauti. Jei kalbėti apie svajones, ko gero, dabar norėčiau pamuzikuoti bendrame projekte su užsienio atlikėjais.

Kokie artimiausi Jūsų planai po albumo pristatymo?

Šis albumas mane įkvėpė ir toliau kurti instrumentinius kūrinius ir, kas žino, gal jau kitais metais pasirodys dar vienas albumas.

Solinio Martyno Kuliavo albumo „Gitaros slėpiniai“ pristatymas įvyks rugpjūčio 11 d., ketvirtadienį, 19 val. Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius