-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 11

Į Kijevą vykstantis VU Jungtinis Choras kviečia būti neabejingais

Jau kitą savaitę į Kijevą vykstantis Vilniaus universiteto Jungtinis Choras neapriboja savo veiklos vien dainavimu koncertuose. Anot choro vadovės Rasos Gelgotienės, ši išvyka turi daug didesnių tikslų: svarbu pabūti kartu, kalbėtis, palaikyti ir parodyti supratingumą.
Vilniaus Universiteto Jungtinis Choras
Vilniaus Universiteto Jungtinis Choras / Indrės Veličkaitės nuotr,

Praėjusiais metais nutrūkęs VU chorų, „Virgo“, „Pro Musica“, „Gaudeamus“, bendravimas su Kijevo nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto choru dėl prasidėjusio Maidano vėl buvo atnaujintas šių metų rugpjūčio viduryje.

Kaip teigia R. Gelgotienė, tam įtakos turėjo choristų pritarimas bei palyginus saugi padėtis Ukrainos sostinėje: „Kijeve jokie veiksmai nevyko, o 180– tąsias įkūrimo metines žyminčio Kijevo universiteto jubiliejus buvo ir yra gera proga parodyti solidarumą, nuvažiuoti ir paremti ukrainiečius“.

„Natūraliai kilo mintis, kad jei važiuojame į Kijevą, turėtume nuvežti kokią nors paramą. Kai ukrainiečių choro vadovės paklausiau, kam galėtume padėti, ji paminėjo vieną sužeistuosius gydančią ligoninę, kurioje savanoriauja jų chore dainuojantys gydytojai. Toje ligoninėje trūksta visko: pradedant tvarsčiais, baigiant nuskausminamaisiais“, – apie renkamas lėšas pasakojo trijų VU chorų vadovė.

Koncertuose Kijeve bus atliekama prancūzų kompozitoriaus Gabrieliaus Forė (Gabriel Faure) 6– toji „Requiem“ dalis „Libera me“ su solistu baritonu Modestu Jankūnu, R. Gelgotienės harmonizuota ukrainiečių liaudies daina bei skambės Dainų šventės programos kūriniai.

Dainų šventės „Čia – mano namai“ programa yra labai simboliška bei galinti perteikti mūsų šalies istoriją ir išgyvenamus patriotinius jausmus: tai būdas parodyti, kad Lietuva visada yra su Ukraina, supranta ją ir remia morališkai.

Anot chormeisterės, liepą nuvilnijusios Dainų šventės „Čia – mano namai“ programa yra labai simboliška bei galinti perteikti mūsų šalies istoriją ir išgyvenamus patriotinius jausmus: „Tai būdas parodyti, kad Lietuva visada yra su Ukraina, supranta ją ir remia morališkai“.

VU Jungtinio choro koncertas įvyks rugsėjo 17 d. 18 val. Kijevo nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto Raudonajame korpuse, Meno salone. Visi norintys prisidėti prie VU Jungtinio choro iniciatyvos aukojant pinigus fronte sužeistų karių gydymui yra laukiami VU Filologijos fakultete (Universiteto g. 5) V. Krėvės auditorijoje (118 aud.) 18.45 val. ketvirtadienį (rugsėjo 11 d.) ir pirmadienį (rugsėjo 15 d.) arba sekmadienį (rugsėjo 14d.) VU Gamtos mokslų fakulteto (M. K. Čiurlionio g. 21/27) Didžiojoje auloje 18.50 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius