Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Į Vilnių atvyko „Vilnius Mama Jazz“ žvaigždė Soweto Kinchas

Ūkanotą popietę į Vilniaus oro uostą nusileido lėktuvas, atskraidinęs vieną ryškiausių šių metų festivalio „Vilnius Mama Jazz“ žvaigždžių – britą Soweto Kinchą. Iš lėktuvo išlipęs atlikėjas buvo geros nuotaikos ir į jį pasitikusią publiką šmaikščiai kriepėsi: „Yo, man!“.
Į Vilnių atvyko Soweto Kinchas
Į Vilnių atvyko Soweto Kinchas / „Vilnius Mama Jazz“ nuotr.

Kartu su grupe atlikėjas šį vakarą surengs 14-ojo tarptautinio džiazo festivalio atidarymo pasirodymą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Garbė pradėti šių metų „Vilnius Mama Jazz“ S.Kinchui atiteko neatsitiktinai. Pasauliniai džiazo kritikai šį britą yra praminę hipertalentingu muzikantu. Jį itin gerai vertina ne tik džiazo, bet ir repo gerbėjai iš viso pasaulio. Britų visuomeninis transliuotojas „BBC“ jį yra apdovanojęs ryškiausios kylančios žvaigždės, geriausio džiazo instrumentininko ir geriausio džiazo kolektyvo apdovanojimais. Atlikėjo kolekcijoje – dvi muzikinių apdovanojimų „MOBO“ statulėlės.

Vilniuje S.Kinchas lankosi pirmą kartą. Iš Londono atvykęs atlikėjas po skrydžio buvo palydėtas į viešbutį. Jo laukia repeticijos ir pasirengimas vakaro pasirodymui Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

„Vilnius Mama Jazz“ organizatorė Judita Bartoševičienė tikisi, kad toks energingas ir originalus festivalio startas, kurį žada britas, šį savaitgalį visiems leis pasijusti pasaulinės džiazo sostinės gyventojais.

Jau rytoj „Vilnius Mama Jazz“ estafetę perims kiti atlikėjai – į Vilnių atvyks saksofonininkas Marius Nesetas, kritikų vadinamas rytojaus balsu. Savo pasirodymą šeštadienį taip pat surengs ir Vladimiras Tarasovas, kuris festivalio scenoje pristatys antrą projekto „Gobelenas“ dalį. Jame susijungs net šešiolika stipriausių Lietuvos džiazo balsų.

Tarp ryškiausių šiųmečio „Vilnius Mama Jazz“ projektų – sekmadienio atlikėjai amerikiečių džiazo meistras Christian Scottas ir britų ketveriukė „Sons of Kemet“. Uždarymo pasirodymą pirmadienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose surengs iš Izraelio atvyksiantis pasaulinis talentas Avishai Cohenas.

Šalia užsienio atlikėjų festivalis pristato išsamią Lietuvos džiazo panoramą. Joje – naujausi Vladimiro Tarasovo, Petro Vyšniausko, Leonido Šinkarenkos, Liudo Mockūno projektai, LMTA ir „Broma Jazz“ bigbendai, jaunųjų atlikėjų grupės. Festivalis tęsis iki pirmadienio, lapkričio 23 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius