Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Vilniuje koncertuos broliai Dainius ir Aidas Puodžiukai

Penktadienį, gegužės 13 dieną, 18:00 val. Taikomosios dailės muziejuje (Arsenalo g. 3A) koncertuos broliai Dainius ir Aidas Puodžiukai. Abu muzikantai yra baigę prestižines studijas užsienyje, o šiuo metu gyvena ir dirba Lietuvoje.
Dainius ir Aidas Puodžiukai
Dainius ir Aidas Puodžiukai

Jau 15 metų kartu grojantys muzikantai džiaugiasi šia patirtimi:

„Naudojamės kiekvienu gyvenimo suteiktu šansu groti kartu ir tai mums teikia didžiulį malonumą...“ – sako broliai.

Smuikininkas Dainius Puodžiukas groti pradėjo būdamas penkerių. 1995 m. baigęs M.K. Čiurlionio menų gimnaziją, įstojo į  Lietuvos muzikos akademiją. Metus stažavosi Nacionalinėje Paryžiaus konservatorijoje. Baigęs Bakalauro ir Magistro studijas Lietuvoje, toliau sėkmingai mokslus tęsė Bostono universiteto Artist Diploma programoje. 2003 m. baigė Bostono universitetą su pagyrimu ir specialiu apdovanojimu, o 2005 m. Artist Diploma gavo baigęs ir Longy muzikos akademiją JAV.

Muzikantas mokėsi garsių Lietuvos smuikininkų ir pedagogų:  profesorių  I.Armonaitės, J.Dvariono, R.Katiliaus, E.Paulausko klasėse Lietuvoje. Užsienyje savo meistriškumą tobulino profesorių D.Mazurkevich, J.Mazurkevich, V.Spivakov, P.Zazofsky, S.Gaseau, V.Danchenko, P.Frank, D.Heifetz, K.Winkler ir kt. klasėse.

Dainius yra daugelio tarptautinių konkursų ir festivalių dalyvis ir laureatas. New York festivalyje – konkurse „ Young Virtuosos 2001 “ (JAV)  laimėtas laureato vardas suteikė galimybę griežti solo garsiojoje Carnegie Hall salėje. Atlikėjas grojo solo su Lietuvos muzikos akademijos, Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, KREMERata BALTICA, Bostono universiteto simfoniniu, Longy kameriniu ir kt. orkestrais. 2003 m. buvo pakviestas atlikti P. Čaikovskio koncertą smuikui  su vienu garsiausiu pasaulyje Boston Symphony Orchestra  prestižinėje Symphony Hall salėje. Vienas koncertų buvo tiesiogiai transliuojamas per JAV klasikinės muzikos radijo stotį WCRB. Per debiutinius koncertus smuikininkas grojo su garsiosios italų smuiko meistrų mokyklos „Hieronymus Amati“ smuiku.

D. Puodžiukas yra Vytauto Didžiojo Universiteto, menų fakulteto lektorius, Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos styginių skyriaus vedėjas, Lietuvos muzikų sąjungos meno tarybos narys.

Šiuo metu D.Puodžiukas groja garsaus italų meistro Leonidas Rafaelian smuiku.

Aidas Puodžiukas yra keturiolikos tarptautinių konkursų laureatas (Lietuvoje, Čekijoje, Ispanijoje, JAV). 2005 metais pianistas, bendradarbiaudamas su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Martyno Staškaus, įrašė Vytauto Bacevičiaus koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1. Debiutinį šio koncerto atlikimą A. Puodžiukas grojo 1999 m. „Gaidos“ festivalyje Vilniuje, bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru ir dirigentu Robertu Šerveniku.

Aidas baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą mokytojos-ekspertės
M.Lapėnaitės klasėje. Gavęs bakalauro diplomą Lietuvos Muzikos Akademijoje dėstytojos Aleksandros Žvirblytės klasėje, A. Puodžiukas įstojo į prestižinę Juilliard muzikos mokyklą New York‘e, kur studijavo profesoriaus Jerome Lowenthal klasėje. Nuo 2003 metų pianistas tęsė studijas Boston University College of Fine Arts profesoriaus Anthony di Bonaventura klasėje. Šioje mokykloje jaunasis pianistas baigė Magistro studijas ir įgijo prestižinį Artist Diploma.

A. Puodžiukas tobulino savo meistriškumą pas garsius pianistus ir pedagogus: Emanuel Krasovsky, Lev Natocheny, Igor Laszko, Lazar Berman ir Peter Eicher. Aidas taip pat studijavo kamerinę muziką Juilliard String Quartet nario Raphael Hillyer klasėje ir su Muir String Quartet nariais.

Nuo 2008 metų A. Puodžiukas dėsto fortepijono specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje.

Koncerte Vilniuje skambės kompozitorių L. van Beethoven, F.Schubert ir J.Brahms sonatos smuikui ir fortepijonui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius