Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

„Jazzanova Live“: stengsimės, kad lietuviai liktų kuo geriausios nuomonės apie mus

Muzikinių tendencijų ir stilių vystytojai, naujojo džiazo garsų diktatoriai „Jazzanova Live“ lapkričio 5 d. pirmą kartą savo kūrybą Lietuvoje atliks gyvai. Ta proga išankstinis interviu su grupe toliau šiame straipsnyje.
„Jazzanova“
„Jazzanova“ / Beno Wolfo nuotr.

„Jazzanova“ – tai penkių vyrukų svajonių DJ ir prodiuserių komanda iš Berlyno, kartu kurianti jau penkiolika metų. „Jazzanova LIVE feat. Paul Randolph“ – tai jau net devynių vyrukų grupė, apie kurią žino visi elektroninės muzikos fanai. Tai yra didžiausio sąstato grupė grosianti menų fabrike, tad scena „Lofte“ netradiciškai užims kone trečdalį pagrindinės erdvės.

„Pakviesdami „Jazzanova LIVE“ užsikėlėme kartelę patys sau. Tačiau kokybiškų vakarėlių, su gera gyvo garso muzika Vilniuje vyksta vis mažiau, tad kartais sau leisti galima tokio lygio pramogą“, – šypsosi Viktoras Diawara, pats asmeniškai pakvietęs šiuos jau legendinius muzikantus į Lietuvą.

Likus kiek mažiau nei trims savaitėms iki koncerto, skambiname į Berlyną, kur yra įsikūrusi didžioji dalis grupės. Ragelį pakelia vienas iš kolektyvo „galvų“ Axelis Reinemeris, fone groja laužyti ritmai, vėliau tie garsai išsigrynina į originalaus skambesio džiazą: „Šiuo metu esu „Jazzanova“ studijoje, šį bei tą įrašinėjame. Linkėjimas Lietuvai nuo visos grupės.“

Toliau pokalbis kiek sulėtėja, muzika fone tolsta – Axelis užsidaro tyliame kambaryje ir kalbasi su mumis apie muziką, Lietuvą, atlikėją Jazzu, klubinę ir gyvos muzikos kultūras bei Berlyną.

– Taigi, Axeli, išduok mums, ką išgirsime „Jazzanova LIVE“ koncerte Vilniuje?

Axel Reinemer: Tai bus muzika, pagal kurią tikrai galima gerai pasišokti. Tačiau bus ir lėtesnių, sultingesnių džiazinių gabalų palingavimams. Šiame koncerte bus gyvai atlikta senesnė, naujesnė ir galbūt netgi būsima „Jazzanova“ kūryba. Scenoje būsime devyniese ir stengsimės, kad lietuviai liktų apie mus kuo geriausios nuomonės.

– Keliaujate labai daug – nuo Paryžiaus iki Tokijo, nuo Rio de Ženeiro iki Los Andželo. Kur dar nesate buvę ir norite būtinai nuvykti?

Axel Reinemer: Kitų metų pradžioje pagaliau leisimės į turą po Australiją ir Naująją Zelandiją. Kadangi aš ten dar niekad nebuvau, kelionės laukiu su nekantrumu. Rytų Europa mums jau šiek tiek pažįstama, tačiau Lietuva man taip pat dar neatrastas kraštas.

– Į Lietuvą atvykstate su ekstravagantiškuoju Paulu Randolphu iš Detroito vokalisto vaidmenyje. Papasakok, kaip jis atsidūrė „Jazzanova LIVE“ sudėtyje.

Axel Reinemer: Jürgenas (vienas iš „Jazzanova“ narių – aut. past.) kartą grojo Australijoje, kur sutiko Paulą koncertuojantį su Amp Fiddler. Pafantazavome, kaip puikiai Randolpho balsas derėtų mūsų kūryboje, taigi paprašėme jo įdainuoti pirmąjį bendrą džiazinį gabalą „Let Me Show Ya“. Dabar Paulas yra „Jazzanova LIVE“ grupės narys ir tuo esame labai patenkinti.

– Lietuvių atlikėjai Mario, Vidis, Leonas Somovas su Jazzu karts nuo karto dirba su jūsų įrašų kompanija Vokietijoje. Ar pats girdėjai jų kuriamą muziką?

Axel Reinemer: Taip, žinau juos ir jie man patinka. Tai puikus klubinės ir džiazinio skambesio praturtintos muzikos mišinys. Toks savotiškas narkotikas!

– O kodėl „Jazzanova“ kūryboje beveik niekada negirdime moteriškų partijų? Kaip matote, Lietuvoje atvirkščiai, daugelį prodiusuojamų klubinio tipo gabalų atlieka moteriški vokalai.

Axel Reinemer: Šiaip jau nėra konkrečios priežasties, kodėl taip yra. Galbūt kitame albume jau išgirsite ir moterų?

– Kur tu pats jautiesi geriau – klube, kuriame pilna patrakusių gerai nusiteikusių reiverių, kai groji su „Jazzanova“ ar santūresnėje džiazinėje aplinkoje, kai groji su „Jazzanova LIVE“?

Axel Reinemer: Visur gerai, kur publika mus gerai priima.

–Ar manai, kad kada nors klubinė kultūra pralaimės gyvos muzikos koncertams?

Axel Reinemer: Manau, kad žmonėms patinka matyti ir girdėti savo mylimus muzikantus grojant ir atliekant savo gabalus gyvai. O ir muzikanto santykis su publika, kai groji gyvai, yra magiškas ir nepalyginamas su tuo, kai groji „iš kompiuterio“. Tačiau klubiniai pasirodymai turi savo privalumų, visiškai skiriasi nuo gyvų grupės pasirodymų, todėl klubinė kultūra, manau, tikrai niekur niekada nedings.

– Esate įsikūrę Berlyne – mieste, į kurį lietuviai neretai važiuoja gerai pasibūti, aplankyti populiarių vakarėlių ir pan. Kokios būtų tavo rekomendacijos turistams, norintiems pasijausti ne turistais Berlyne?

Axel Reinemer: Berlyne, Kreuzbergo rajone, atsidarė naujas geras klubas pavadinimu „Kater Holzig“. Ten taip pat yra ir puikus restoranas, vertas kiekvieno mėgstančio gerą maistą dėmesio.

Paskutinis klausimas – kaip manai, ar „The Beatles“ buvo perįvertinti?

Axel Reinemer: Tikrai ne. Man jie labai patinka. Savu laiku jie labai inovatyviai pažvelgė į muziką.

„Jazzanova“ vyrukų asmeninis kvietimas koncertą Vilniuje:

VIDEO: Axel ir Stefan (JAZZANOVA) kviečia susitikti lap 5 d.

Kiekvienas, nors kiek rimčiau besidomintis elektroninės muzikos ir modernaus džiazo raida, yra praėjęs „Jazzanova“ etapą. Taip pat kiekvienas yra laukiamas menų fabrike „Loftas“ lapkričio 5 d.

VIDEO: Jazzanova live! - Look What You're Doing To Me

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius