2014 04 24

Kaune valdžia perduota džiazui

Kauno rotušėje ketvirtadienio pavakare meras Andrius Kupčinskas įteikė miesto raktus festivalio „Kaunas Jazz“ vadovei Audrai Jučienei. Taip tradiciškai paskelbta festivalio pradžia ir miesto valdžia simboliškai perduota džiazui.
Festivalio "Kaunas Jazz" atidarymas
Festivalio "Kaunas Jazz" atidarymas

„Pažadame, kad atsakingai valdysime miestą“, – šypsojosi A.Jučienė, perėmusi Kauno valdžios simbolį.

Pireš tai renginio vedėjas, miesto ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius paruošė siurprizą: leido merui improvizuoti ir rinktis, kurį raktą perduoti festivalio vadovei – miesto ar Pilies. „Pilies labai sunkus, tad palikime senąją tradiciją ir perduokime miesto raktus", – nusprendė A.Kupčinskas.

Jis pasidžiaugė, kad miestą atgaivins džiazo siutulys. „Sulaukėme pavasario žalumos, gaivių jo gūsių, o šį savaitgalį miesto erdves užpildys dar ir džiazas“, – kalbėjo jis.

„Pažadame, kad atsakingai valdysime miestą“, – šypsojosi A.Jučienė, perėmusi Kauno valdžios simbolį.

Atidarymo iškilmėse koncertavo jaunieji Lietuvos džiazo atlikėjais „Silvia & Marius Duo".

19 val. Vytauto Didžiojo universiteto salėje koncertą surengė nuolatinis renginio svečias „Kauno bigbendas" su vokaliste Rūta Dūduma iš Latvijos.

Antroji pasirodymo dalis skirta talentingam saksofonininkui iš Norvegijos Mariui Nesetui Birds ir jį lydinčiam kolektyvui.

Vilniuje džiazo gerbėjai ketvirtadienį rinksis „Tamsta" klube su Vilniaus jaunimo bigbendu „The Magic Time Orchestra" ir Kijevo džiazo ansambliu „Va Project".

Penktadienį antrojo džiazo vakaro pradžią Karo muziejaus sodelyje paskelbs vaikų piešinių akcija "Kaunas Jazz ant grindinio" ir varpų muzikos koncertas. Po to Vienybės aikštėje koncertuos grupė „Tatran" iš Izraelio ir populiariausia Lietuvos bliuzo grupė „The Road Band".

Naktinė festivalio programa tradiciškai vyks muzikiniame klube „Combo", kur gros gitaristė bei vokalistė Nina Attal iš Prancūzijos.

„Kaunas Jazz" nepaliks Vilniaus ir antrą vakarą. Bendradarbiaujant su "Live Nation" sostinės „Pramogų arenoje" bus surengtas „Pat Metheny Unity Group" koncertas.

Sekmadienį galerijoje „ALM" vyks Mindaugo Juodžio juvelyrikos parodos atidarymas, vyks koncertai Vienybės aikštėje.

Kauno rajone, Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuije koncertuos vokalistė iš Austrijos Susana Sawoff.

19 val. VDU Didžiojoje salėje gerbėjų lauks Ąžuolo Paulausko projektas „Evoliucija" ir grupė iš JAV „Spyro Gyra".

Vilniaus gatvė vienai popietei ir vakarui virs džiazo gatve. Joje bus įrengtos trys scenos, kuriose pasirodys po kelis atlikėjus.

20 val. Vienybės aikštėje bus galima pasiklausyti Ninos Attal atliekamų kūrinių, pasigrožėti džiazo madomis. Plaukų stilistas Eividas Mackevičius pristatys futuristines šukuosenas ir sukneles iš plaukų. 22 val. džiazo gerbėjus žavės nuolatinės festivalio dalyvės – grupės „Saulės kliošas" koncertas, po kurio Kauno dangų nudažys šventinis fejerverkas.

Tą dieną Vilniaus gatvė vienai popietei ir vakarui virs džiazo gatve. Joje bus įrengtos trys scenos, kuriose pasirodys po kelis atlikėjus.

Sekmadienį koncertai vyks Kauno sinagogoje, Vienybės aikštėje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje.

19 val. „Žalgirio" arenoje koncertuos garsi atlikėja iš JAV Cassandra Wilson. Ji yra pelniusi vienos geriausių pasaulyje atlikėjų titulą. C. Wilson – „Grammy" statulėlių laureatė, įrašiusi dešimtis albumų, kritikų laikoma geriausia pasaulyje džiazo vokaliste.

Festivalis baigsis muzikiniame klube „Combo", kur iki paryčių gros vienas geriausių lietuviškų kolektyvų „Jazzway".

24-asis „Kaunas Jazz“ dedikuojamas Ukrainai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius