Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 01

Kaunas toliau gyvena džiazo ritmu

Jau antrą Kaunas gyveno džiazo ritmu, nes čia įpusėjo ir pagreitį įgavo jau 21-asis tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz“.
Omar Puente
Omaras Puente. / Organizatorių nuotr.

Antroji diena prasidėjo meno parodos Mindaugo Juodžio „Jazz‘Pro“ atidarymu Rotušės aikštės meno galerijoje. Paroda didelio dėmesio nesulaukė – pažiūrėti keliolikos nuo drėgmės susilanksčiusių kartoninių lakštų išteptų džiazo muzikos interpretacijomis užsuko vos keliolika žmonių ir spaudos atstovų.

Saulėtas, pavasariškas oras vis daugiau kokybiškos muzikos gerbėjų kvietė į nemokamus lauko koncertus Vienybės aikštėje. Pavakarę čia grojo Kauno bigbendas, o saulei jau nusileidus šokti bei toliau linksmintis kvietė penktadienį klube klausytojams prisistačiusi „Seeka“ ir žinoma, tradiciškai, ilgametis festivalio draugas „Saulės Kliošas“. Nepaisant artėjančio vidurnakčio ir vėsaus vakaro, didžiulė minia laukė lietuvių pasirodymo, kurie festivalyje dalyvauja ištisą dešimtmetį. Belaukiant „Saulės Kliošo“ publikai, kaip ir kasmet, buvo demonstruojamos džiazo mados. Šį kart – net 5 kolekcijos. Vidurnaktį festivalio mediumą vainikavo įspūdingas šventinis fejerverkas.

Antros festivalio dienos vinimi tapo koncertas Girstučio kultūros centre. Išgirdus pirmoje jo dalyje koncertavusius lietuvius – Egidijų Buožį ir jo „Quintet EBQ“ galima sakyti, jog per keturiasdešimtmetį gyvuojantis lietuviškas džiazas eina tinkama linkme. Tai liudijo ir itin gausios ir triukšmingos publikos ovacijos.

Po pertraukos visų žiūrovų dėmesiui į sceną žengė vienas laukiamiausių festivalio svečių – antrus metus iš eilės Kauną savo apsilankymu pagerbiantis kubietis Omar Puente. Tik šį kartą jis jau prisistatė kaip grupės „Cuban Group“ lyderis. Charizmatiškas atlikėjas grojantis džiazo muzikai nebūdingu instrumentu – smuiku nuo pat pirmų akordų papirko publiką savo nuoširdumu bei draugiškumu. Skaitydamas iš lapelio jis pasisveikino bei bendravo su publika lietuviškai, o po kelių dainų nužengė nuo scenos ir grodamas apėjo bei dėkojo sausakimšai salei. Toks pasirodymas abejingų nepaliko – publika plojo, stojosi iš savo vietų bei net pritarė ispaniškiems ritmams.

Dar turintys jėgų po vidurnakčio tradiciškai buvo pakviesti į koncertą „Combo“ klube. Čia pasirodė svečiai iš Liuksemburgo bei JAV „Funky P Society“ kartu su Isaac Roosevelt. Grupė pateikė energijos užtaisu kupiną pasirodymą, kurio metu vokalistas net ėmė nusirenginėti, o prasibrauti per šėlstančią minią arčiau scenos šansų praktiškai nebuvo.

Jūsų dėmesiui – kubietiška dainos „Ant kalno mūrai, joja lietuviai“ versija:

VIDEO: Omar Puente Cuban Group

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius