Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 25

Legendinis violončelininkas Aleksandras Kniazevas jau atvyko į Lietuvą

Legendinis violončelininkas Aleksandras Kniazevas jau atvyko į Lietuvą pirmosioms savo repeticijoms su pianistu Kasparu Uinsku. Atlikėjai repetuos pusantros dienos ir tuomet A.Kniazevas išvyks koncertui į Prancūziją, iš kurios į Lietuvą sugrįš po poros dienų.
Į Lietuvą atvykęs Aleksandras Kniazevas (deš.) ir Kasparas Uinskas
Į Lietuvą atvykęs Aleksandras Kniazevas (deš.) ir Kasparas Uinskas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kasparas Uinskas

Kaip rašo renginio organizatoriai, pirmą kartą kartu koncertuosiantis duetas mūsų klausytojams pristatys didelės ištvermės iš atlikėjų reikalaujančią programą, tad atsakingai žiūri į jos parengimą.

„Pradėjome repeticijas iškart nedelsdami, žaviuosi A. Kniazevo energija. Jis gali groti valandų valandas be sustojimo, maisto ir poilsio. Jis papasakojo man, kad kai grojo su pianistu Jevgenijumi Kissinu, šis tą pačią programą prašydavo pragroti iš eilės po 6 ir daugiau kartų, kad tikrai įsitikintų, jog ji paruošta.

Žaviuosi jo požiūriu į darbą kartu ir pasirengimą koncertams. Nepaisant to, jog šią programą jis yra grojęs tūkstančius kartų, jis sąžiningai dirba prie kiekvienos natos ir niuanso. Tai leidžia pajusti bendro muzikavimo malonumą. A.Kniazevas – didis muzikantas, vienas iš, galima sakyti, šių dienų ikonų”, – pasakojo K.Uinskas.

VIDEO: Tchaikovsky : Trio, Marcovici Kniazev Kissin

A.Kniazevas be galo žavisi Vilniumi ir jo senamiesčiu. Pakeliui į repeticiją, jis su nostalgija prisiminė, jog su Lietuva jį sieja ypatingas ryšys: „Mano pirmasis tarptautinis pripažinimas įvyko būtent Vilniuje, kuomet laimėjau violončelininkų konkursą, tai buvo 1977 m. Nuo tada periodiškai atvykstu į jūsų šalį. Jūsų Šv. Onos Bažnyčia yra vienas įspūdingiausių statinių pasaulyje. Man patinka stovėti ir tiesiog žiūrėti į ją iš gatvės. Tai mane veikia raminančiai”, – įspūdžiais dalinosi A.Kniazevas.

Beje, gal ne visi Lietuvoje žino, kad A.Kniazevas, be violončelės, intensyviai groja vargonais ir vos prieš keletą savaičių pradėjo ir pianisto karjerą, grodamas Maskvoje W.A.Mozarto koncertą. Paklaustas, kaip jį pristatyti, A.Kniazevas nusijuokė: „Esu muzikantas, man patinka save išbandyti skirtinguose amplua. Groti fortepijonu yra nepaprastai sunku, bet kuo sunkiau, tuo man įdomiau. Beje, jau gavau kvietimų iš garsių festivalių, kad atvykčiau pas juos groti ir kaip violončelininkas, ir kaip pianistas.”

A.Kniazevo ir K.Uinsko koncertai jau kitą savaitę. Šiuos atlikėjus išgirsti galės Vilniaus ir Kauno klausytojai gruodžio 1 ir 2 d.

Koncertai vyks gruodžio 1 d. – Kauno filharmonijoje, gruodžio 2 d. – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

VIDEO: Tschaikowsky, Variationen über ein Rokoko-Thema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius