2014 08 20

Mocarto arijos jau skamba Vilniaus universitete

Vilniaus universiteto didžiajame kieme vyksta paskutiniai pasiruošimo darbai ir generalinės W.A.Mocarto operos „Don Giovanni“ repeticijos. Jau šį ketvirtadienį „Artis Opera“ suburtas jaunų Lietuvos operos solistų ir muzikantų kolektyvas sukvies vilniečius ir sostinės svečius į unikalią premjerą.
Generalinė W.A.Mocarto operos „Don Giovanni“ repeticija
Generalinė W.A.Mocarto operos „Don Giovanni“ repeticija / „Artis Opera“ nuotr.

Operos dirigentas Vytautas Lukočius ir solistai garantuoja klausytojams puikią, profesionaliai atliekamą Mocarto muziką, o spektaklio režisierė Jūratė Vansk žada įspūdingą reginį ir daug pozityvių emocijų. Puikiai nusiteikę ir solistai J.Sakalauskas (Don Giovanni), L.Mikalauskas (Leporello), L.Norvaišas (Masseto), E.Dauskurdis (Commendatore), J.Gedmintaitė (Donna Anna), V.Miknevičiūtė (Donna Elvyra), L.Zigmantaitė (Zerlina), T.Pavilionis (Don Ottavio).

Nors rudenėjantis Vilniaus dangus ir istoriniai universiteto skliautai nėra tradicinė erdvė klasikinei operai, bet jaunųjų muzikų energija ir pasišventimas jau repeticijų metu užtvindė kiemą nuostabiais muzikos garsais, bei galingais jausmais. Jų neišgąsdino net ir trumpas lietus, kiek sutrikdęs pirmadienio vakaro repeticiją. Jaunieji talentai pasiryžę dainuoti ir džiuginti klausytojus bet kokiu oru, bet kol kas orų prognozės palankios renginio organizatoriams.

Spektaklio pradžia rugpjūčio 21 d. 19 val. (žiūrovai leidžiami į kiemą nuo 18 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius