Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07

Musninkuose rokenrolo grupė užgrojo po 35 metų pertraukos

Širvintų rajono Musninkų miestelio gyventojai įtariai žvelgė į išrikiuotą aparatūrą ir ant scenos stovinčius keturis kažkur matytus subrendusius vyriokus. Kai jie užgrojo, jaunimui pasirodė gana smagu. Tačiau jų tėvams akyse prabėgo visa jaunystė. Grupė Musninkuose kartu vėl užgrojo po 35 metų pertraukos.
Rokenrolas skambėjo Musninkuose
Rokenrolas skambėjo Musninkuose / Asmeninio archyvo nuotr.

Šiaulietis Arūnas Vaičelis – spalvinga asmenybė. Duoną jis valgo iš to, jog sugeba minkyti geležį lyg plastiliną. Muzika vyrą lydi gerokai ilgiau nei kalvystė – nuo pat mokyklos. Ir dabar jis namuose kartais išsitraukia elektrinę gitarą.

Nuėjo į tą vietą, kur kadaise su trimis draugais „pjaustė“ rokenrolą

A.Vaičelis praėjusią vasarą užsuko pas seną pažįstamą Alvydą Rolį – Musninkų bendruomenės „Spindulys“ pirmininką. Nuėjo į tą vietą, kur kadaise su trimis draugais “pjaustė” rokenrolą ar iš klausos atkurtus nugirstus geriausius vakarietiškus roko kūrinius.

Vietoje kultūros namų – buvusios sinagogos – rado tik pievą.

Užplūdo prisiminimai. 1978 metais keturi vaikinai įkūrė grupę, kuri nuolat grodavo Musninkų kultūros namuose, diskotekose. Žmonių prieidavo tiek, kad atidaręs duris, iškart atsiremdavai į nugaras. A.Rolis suplojo rankom – aparatūra yra naujausia, tačiau nėra kam groti. Gal vyrai vėl susiburtų? Juk visi gyvi ir sveiki.

Taip ir nutiko. Grupė, kurią visi vadindavo tiesiog „Musninkais“, vėl užgrojo. Jiems trijų valandų koncertą padėjo atlaikyti dainininkė Eva.

Už Musninkams grąžintą jaunystės muziką nukalė kardą ir jį visų akivaizdoje įteikė

A.Vaičelis sako, kad vietiniai gyventojai patyrė lengvą šoką: „Porą valandų jie klausėsi nejudėdami. Vėliau įsidrąsino. Kai kurie sugalvojo ir pajudėti. Tačiau linksmumas išsilaisvino tik besibaigiant koncertui.“

Kalvis A.Vaičelis už Musninkams grąžintą jaunystės muziką A.Roliui nukalė kardą ir jį visų akivaizdoje įteikė

„Tai tarsi įšventinimas į bajorus. Šį paprotį Žemaitijoje puoselėja tautodailininkas Albertas Martinaitis. Jis juos teikia žmonėms, kurie įvairiausiais būdais remia arba puoselėja etninę kultūrą. Pernešiau tradiciją į Aukštaitiją“, – kalbėjo kalvis ir muzikantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius