-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 29

Muzikiniame projekte „Baroque Contempo“ – barokas be perukų

Naujo, netikėto skambesio ieškotojams, klasikinės muzikos bei džiazo gerbėjams – jaunųjų profesionalų koncertas Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje. Lapkričio 27 d. 19 val. simbolinėje vėlyvojo baroko aplinkoje bus pristatytas muzikinis projektas „Baroque Contempo“.
Muzikinio projekto „Baroque Contempo“ kūrėjai Karolina Glinskaitė, Silvija Pankūnaitė ir Vytis Smolskas.
Muzikinio projekto „Baroque Contempo“ kūrėjai Karolina Glinskaitė, Silvija Pankūnaitė ir Vytis Smolskas. / Jolantos Mišinytės nuotr.

Projekte susipina du iš pirmo žvilgsnio nesuderinami muzikos stiliai – barokas ir šiuolaikinis džiazas. Nuostabu tai, kad iš tiesų baroko laikotarpio muziką ir džiazą sieja esminiai panašumai.  Vienas jų net sudaro džiazo pagrindą. Tai – baroko laikmečiu užgimusi improvizacija, leidžianti spontaniškai išgauti naujas skambesio spalvas, tapybiškai išreikšti emocijas. Baroko laikais, kaip ir šiuolaikiniame džiaze, muzikinis kūrinys traktuojamas kaip gyvas, lankstus, atviras kaitai, akimirkos nuotaikai, pasiduodantis atlikėjo vaizduotei.    

Kūrybingųjų muzikantų trio – tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) magistrantės, daugkartinės konkursų laureatės Karolina Glinskaitė (klasikinis vokalas) ir Silvija Pankūnaitė (džiazo vokalas) bei jau ženklios tarptautinės patirties įgijęs pianistas Vytis Smolskas. 

Šis žaismingas trio unikalus tuo, jog atlikėjai susibūrė vedami vieno konkretaus tikslo – pasinerti į vokalinę bei instrumentinę arijų interpretaciją, kuri atskleistų impulsyviąją, o ne vienareikšmiškai įmantrią, patetišką baroko epochos pusę. Drauge muzikuodami, atlikėjai geba sukurti tyrą, magišką atmosferą bei atspindėti jausmus ir išgyvenimus, pernelyg nenutolusius nuo realybės. Barokas kitaip. Barokas naujai. Barokas be perukų. Barokas su sparnais.

„Baroque Contempo“ koncertas vyks lapkričio 27 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius). Bilietus platina Bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius