Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 22

Naujasis „Depeche Mode“ albumas „Delta Machine“ – jau Lietuvoje

Lietuvoje itin populiari britų grupė „Depeche Mode“ išleidžia savo naująjį, tryliktą albumą „Delta Machine“. Šiandien šis albumas pasirodo Vokietijoje ir Airijoje, pirmadienį – Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje, antradienį – Italijoje ir JAV, dar po kelių dienų – Japonijoje, Australijoje ir likusiame pasaulyje. Lietuvoje šis albums pasirodo kartu su pačiomis pirmosiomis valstybėmis, jau šiandien.
„Depeche Mode“
„Depeche Mode“ / „Scanpix“ nuotr.

„Džiugu, kad taip operatyviai muzikos gerbėjams pristatome tokią karštą ir laukiamą muzikos naujieną. Naujas „Depeche Mode“ albumas kaskart tampa dideliu įvykiu mūsų šalyje“, – sakė Rūdninkų knygyno vadovas Deimantas Vainilka.

Į Lietuvą atkeliavo „Delta Machine“ kompaktinių plokštelių leidimai – paprastas (13 dainų) ir „deluxe“ (17  dainų) – bei dvigubos vinilo plokštelės (17 dainų). Pirmasis albumo singlas „Heaven“ šią savaitę išleistas Jungtinėje Karalystėje, bet jau yra gerai žinomas radijo klausytojams. Grupė taip pat yra paskelbusi, kad antruoju albumo singlu taps kūrinys „Soothe My Soul“.

Pasak pagrindinio grupės dainų kompozitoriaus Martino Gore’o, naujo albumo įrašinėjimas buvo nepaprastai sudėtingas. „Norėjau, kad albumas skambėtų labai moderniai. Noriu, kad žmonės jaustųsi gerai klausydami įrašo, pajaustų ramybę. Tai turi būti kažkas magiška“, – sakė muzikantas.

Jam pritaria ir vokalistas Davidas Gahanas: „Mes visiškai pakeitėme sampratą, kaip kuriamas albumas. Kai atsitrenkiame į sieną ir suprantame, kad albumas pradeda skambėti per daug tvarkingai, mes jį sujaukiame ir tokiu būdu sukuriame „Depeche Mode“ skambesį. „Delta Machine“ ne išimtis. Negaliu sulaukti kada pagaliau mūsų gerbėjai galės jį išgirsti ir įvertinti.“

Nekantriausi „Depeche Mode“ gerbėjai jau penktadienį po pietų gali skubėti lankytis sostinės Rūdninkų knygyne, kiti albumą gali rezervuoti internetu .

Ilgai lauktas tryliktas „Depeche Mode“ albumas „Delta Machine“ buvo įrašytas pernai studijose Santa Barbaroje ir Niujorke. Šį darbą prodiusavo Benas Hillieris, dirbęs su dviem ankstesniais „depešų“ albumais „Sounds of the Universe“ ir „Playing the Angel“, taip pat su kolektyvais „Blur“, „Doves“ ir „Elbow“. Galutinį įrašo redagavimą atliko muzikos prodiuseris ir garso režisierius Floodas (Markas Ellisas). Ankstesnį albumą „Sounds of the Universe“ „Depeche Mode“ išleido dar 2009 metais.

Susikūrę 1981-aisiais, „Depeche Mode“ (Martinas Gore’as, Dave’as Gahanas ir Andy Fletcheris) išleido 12 studijinių albumų, kurie pasiekė aukščiausias pozicijas daugiau kaip dvidešimtyje pasaulio šalių. Iš viso grupės įrašų pardavimai pasaulyje siekia daugiau kaip 100 milijonų vienetų. Muzikos žurnalas „Q“ šią grupę yra pavadinęs „populiariausia elektroninės muzikos grupe, kokia tik yra buvusi pasaulyje“ ir įtraukęs į 50 pasaulį pakeitusių grupių sąrašą.

Liepos 27 dieną „Depeche Mode“ lankysis Vilniuje su „The Delta Machine Tour“ koncertu. Tai bus priešpaskutinis jų europinės turo dalies pasirodymas, vienintelis Baltijos šalyse. Grupės populiarumą Lietuvoje liudija ir tai, kad pagal „Depeche Mode“ muziką mūsų šalyje yra pastatytas ir teberodomas šiuolaikinio šokio baletas „Kitas pasaulis“, kurio artimiausias pastatymas įvyks balandį Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius