Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 12

Naujoje „Sielos“ kompaktinėje plokštelėje – duetas su Bjelle

Grupė „Siela“ savo gerbėjus nustebino netikėtomis naujienomis. Pasirodymo alternatyvinės muzikos apdovanojimuose T.Ė.T.Ė. metu grupės vokalistas Aurelijus Sirgedas vienam iš žiūrovų nelauktai padovanojo... visiškai naują „Sielos“ kompaktinę plokštelę „Pasaulio kraštas“. Titulinę dainą šiam minialbumui (EP) grupė įrašė kartu su dainininke Bjelle, su kuria pasirodė ir T.Ė.T.Ė. apdovanojimų scenoje.
„Siela“ ir Bjelle
„Siela“ ir Bjelle
Temos: 2 Bjelle Muzika

„Daina „Pasaulio kraštas“ turi išliekamąją vertę, išgirdusi pirmąją jos versiją, pajutau šį kūrinį“, – sakė Bjelle, pirmą kartą šią dainą su „Siela“ atlikusi dar gruodį koncerte „Pasaulio pabaigos maršas“. Pasak dainininkės, ten ji jautėsi užtikrintai, laisvai, jai patikusi teigiama „Sielos“ sceninė energetika, todėl buvo nutarta „Pasaulio kraštą“ įrašyti ir studijoje.

„Sielos“ lyderis Aurelijus Sirgedas įsitikinęs, kad su Bjelle „Pasaulio kraštas“ suskambo naujai, įdomiai ir kiek netikėtai, o prie šios dainos pridėjus kelis akustinius kūrinius iš grupės koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje susidarė gerai klausomas minialbumas.

Naują „Sielos“ kompaktinę plokštelę „Pasaulio kraštas“ jau galima rasti Rūdninkų knygyne, „Ragainės“ ir „iMuzika“ parduotuvėse, įsigyti grupės koncertuose arba interneto parduotuvėse, tokiose kaip „iTunes“ ir „Amazon“. Balandžio mėnesį „Siela“ ketina surengti akustinį koncertą, skirtą šio leidinio pristatymui.

„Aurelijaus Sirgedo kuriami tekstai turi savitą skambesį, ritmą, todėl džiaugiuosi, kad įrašėme bendrą dainą. Patiko ir repetuoti su „Siela“, nes į dainos tobulinimą įsitraukia visa grupė“, – kalbėjo Bjelle. Pasak dainininkės, ji pasiilgusi roko koncertų, todėl, gavusi „Sielos“ kvietimą, iš karto sutiko.

Minialbume „Pasaulio kraštas“ iš viso skamba penki kūriniai, o pats šio leidinio formatas leidėjų įvardinamas kaip „butlegas“, t.y. pusiau oficialus grupės leidinys. Titulinis šios plokštelės kūrinys įrašytas studijoje, likę įrašai – koncertiniai. Trys iš jų („Be vienos dienos pilnatis“, „Tavęs man reikėjo“ ir „Juodo opiumo žemė“) nepateko į koncertinį „Sielos“ vinilą „Visa matanti akis“, tuo tarpu dainos „Provincija“ kompaktinėje plokštelėje skamba trumpesnė, radijo versija.

Kompaktinė plokštelė „Pasaulio kraštas“ yra išleista tokiu pačiu – 333 vienetų – tiražu, kaip ir minėta vinilo plokštelė. „Tokiu būdu per abu šiuos leidinius yra įamžinta beveik visa vieno įsimintiniausių „Sielos“ koncertų, įvykusio Šv. Kotrynos bažnyčioje, programa“, – sakė grupės lyderis ir muzikos prodiuseris Aurelijus Sirgedas.

„Pasaulio kraštas“ yra pirmasis „Sielos“ EP per grupės karjerą. Kol kas paskutinį savo studijinį albumą „Euforija“ muzikantai išleido 2008 metais. Po dvejų metų pasirodė įvairių Lietuvos atlikėjų perdainuotų „Sielos“ dainų rinkinys „XX“, skirtas grupės dvidešimtmečiui, o 2011 metų pabaigoje buvo išleista koncertinė vinilo plokštelė „Visa matanti akis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius