Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Nemokamame koncerte vilniečiams pasirodys kartą mirusiu pasiskelbęs danų atlikėjas Some Body

Lapkričio 9 d., trečiadienį, 18val. Vilniaus mokytojų namų svetainėje įvyks solinis Danijos atlikėjo Some Body koncertas.
Clausas Beckas-Nielsenas-Some Body
Clausas Beckas-Nielsenas-Some Body / Organizatorių nuotr.

Some Body yra pagrindinis grupės „Claus Beck-Nielsen Memorial“ dainininkas, gitaristas ir dainų autorius. Some Body (liet. kažkas) nori būti vadinamas „kažkuo“, tačiau ne bet kuo. „Kažkas“, kaip ir visi, buvo vaikas, lankė mokyklą, žaidė futbolą, kažkada, kažkur pamilo merginą. Šiuo metu Some Body gyvena Kopenhagoje ir nuo 2003 m. gastroliuoja daugelyje pasaulio šalių. Su grupe ir kaip solistas jis yra koncertavęs Niujorke, Irane, Afganistane, Kaire, Rusijoje, Mozambike, Europos šalyse: Austrijoje, Vokietijoje, Serbijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir Suomijoje...

Iš tiesų Some Body yra Clausas Beckas-Nielsenas (1963 m.) – danų dramaturgas, aktorius, muzikas ir rašytojas, kūrybinę karjerą pradėjęs radijo pjese ir pamažu pavertęs savo gyvenimą meno kūriniu, be paliovos svarstančiu tapatybės klausimą. 2001 m. jis gerokai suglumino Skandinaviją pasiskelbęs mirusiu, o po poros metų išleidęs biografiją „Claus Beck-Nielsen (1963-2001)“, kurioje ištrinamos ribos tarp prasimanymo ir tikrovės, o sutrikęs skaitytojas paliekamas spręsti, kas gi yra tas Clausas Beckas-Nielsenas?

Buvo paskelbtas mirusiu

Oficialiai paskelbus jo mirtį, buvo įsteigta bendrovė „Das Beckwerk“, toliau tęsianti pradėtą veiklą – daugybę projektų, tarp jų ir žymiąją kelionę į Iraką, pristatant demokratiją vėliau išleista knyga „Selvmordsaktionen“ (liet. „Savižudybės aktas“). Grupė „Claus Beck-Nielsen Memorial“, įsteigta kaip „Das Beckwerk“ dalis ir skirta atlikti bei įrašyti C.Becko-Nielseno dainas, yra išleidusi dvi kompaktinės plokšteles: „The European Dream Scream“ (2006 m.) ir „Freedom on the March“ (2008 m.). Nors šių metų sausį direkcinė Taryba paskelbė „Das Beckwerk“ uždarymą, tačiau istorija tuo nesibaigia. Meninis Becko-Nielseno projektas sėkmingai tebegyvuoja, nuolat įgydamas naujus pavidalus bei tapatybės bruožus.

Soliniame Some Body koncerte skambės puikios ir skaudžios dainos apie meilę, netektis ir pasaulinę politiką. Įėjimas laisvas.

Apie Some Body ir „Claus Beck-Nielsen Memorial“ galite plačiau sužinoti čia.

Išgirsti grupės dainų galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius