-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Onos Kolobovaitės ir Aurelijaus Globio koncerte Kaune – pietietišku temperamentu pulsuojanti muzika

Šį penktadienį, lapkričio 11 d., 19 val. laisvalaikio namuose “Nautilus” nenutils portugališki ir ispaniški ritmai. Nepakartojamą atmosferą sukurs Ona Kolobovaitė ir gitaristas Aurelijus Globys, kurie paruošė pietietišku temperamentu persmelktą programą.
Ona Kolobovaitė
Ona Kolobovaitė / „Nautilus" nuotr.

Muzika, kurios klausantis ne vienas išspaudžia ašarą. Tai – fado, portugališkasis skausmas ir ilgesys, kurio apibūdinti žodžiais neįmanoma, todėl privalu išgirsti. Fado – vienas seniausių miestietiškojo folkloro žanrų pasaulyje, kuris atsispindi net ir pasaulinės žvaigždės Nelly Furtado kūryboje.

Ši muzika labai susijusi su flamenko, o Ispanija ir Portugalija A.Globį traukė nuo mažumės. Vos išgirdus pirmąją melodiją, ji įstrigo visam likusiam gyvenimui.

„Dainos turi savitą  temperamentą ir išgyvenimus, jas galima atlikti romantiškai, ilgesingai arba labai agresyviai ir aistringai. Tai matyt sutampa su muzikuojančio žmogaus vidumi ir charakteriu. Tai ramus, tai veržlus – toks ir turi būti kūrėjas“, – teigia gitaristas, kuris ir sugalvojo Kauno publikai pirmą kartą pristatyti šią be galo jautrią širdies muziką.

O.Kolobovaitė prisipažįsta, kad jai dar nėra tekę atlikti šio stiliaus dainų, tad ji su nekantrumu laukia šios premjeros ir žiūrovų įvertinimo.

Vakaro programa ypatinga – dvilypė. Romantiškas tyrumas persipins su gyvybingumu. Kūrinių atlikėjai atskleisti nenori: „...palikime intrigą“. Tik prasitaria, kad skambės aranžuotos, autorinės dainos  ir visiems gerai žinomi kūriniai, bet, patekę į Onutės ir Aurelijaus rankas, skambantys kitaip.

Paklausti, kaip atsirinko kūrinius šiam koncertui, atlikėjai teigia, kad „tiesiog įsiklausai į tekstą ir stengiesi išgyventi visą dainą – kaip mažą spektaklį. Jei daina „neužveda“ ar  jauti, jog tos emocijos tau nėra artimos – jos neatlieki.“ Atlikėjai supranta, kad žiūrovo neapgausi, tad atrinko tik tuos kūrinius, kuriuos jaučia ir išgyvena  kiekviena mažiausia savo kūno ląstele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius